lijep gest

Konkretan potez: Papa Franjo odlučio pomoći migrantima u BiH, a evo i kako

Hronika25.09.20, 11:18h

Konkretan potez: Papa Franjo odlučio pomoći migrantima u BiH, a evo i kako
U povodu Svjetskog dana migranata i izbjeglica apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto izjavio je "kako nas strahovi i brojne predrasude drže podalje od migranata i često nam priječe da im budemo bližnji i služimo im s ljubavlju"

 

Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava 27. rujna, Papa Franjo uputio je preko Apostolske nuncijature u BiH konkretni znak podrške i bliskosti s migrantima koji trenutno žive u nekoliko kampova u BiH te djelatnicima koji se brinu o njima.

 

"Papa će svojom donacijom podržati uspostavu dviju službi za prihvat i koordinaciju aktivnosti u tranzicijskim centrima Ušivak (kod Sarajeva) i Sedra (kod Bihaća), gdje su smještene obitelji i maloljetnici bez pratnje", priopćeno je iz Apostolske nuncijature u BiH.

 

Donacija će omogućiti dobavljanje odjeće, sanitarnih potrepština, pokrivača i hrane, a raspodjela pomoći povjerena je katoličkim humanitarnim organizacijama koje djeluju na terenu: Caritasu BiH, Talijanskom Caritasu, Ipsia-Acliu te Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

 

U povodu Svjetskog dana migranata i izbjeglica apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto izjavio je "kako nas strahovi i brojne predrasude drže podalje od migranata i često nam priječe da im budemo bližnji i služimo im s ljubavlju".

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još