opet ništa

Gordana Tadić ponovo nije došla pred Istražnu komisiju, ponuđeno joj novih 11 termina

Hronika24.09.20, 16:57h

Gordana Tadić ponovo nije došla pred Istražnu komisiju, ponuđeno joj novih 11 termina
Glavna tužiteljica o izboru termina za svjedočenje treba da obavijesti službenike Sekretarijata PSBiH koji Privremenoj istražnoj komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku najkasnije pet dana ranije

 

Na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama konstatovano je da se glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić nije odazvala pozivu da se pojavi na svjedočenju pred ovom Komisijom - piše Patria

 

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić ponovo je obavijestila Privremenu istražnu komisiju da zbog ranije preuzetih, a neodložnih obaveza nije u mogućnosti da pristupi današnjoj sjednici. S tim u vezi, Privremena istražna komisija usvojila je zaključak kojim poziva glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da se pojavi na svjedočenju pred Komisijom u jednom od idućih termina: 30.09. počev od 12 časova; 01.10. počev od 15 časova; 02.10. počev od 12 časova; 05.10. počev od 15 časova; 06.10. počev od 12 časova; 07.10. počev od 12 časova; 08.10. počev od 15 časova; 09.10. počev od 12 časova; 12.10. počev od 15 časova; 13.10. počev od 12 časova; 14.10. počev od 12 časova.

 

Glavna tužiteljica o izboru termina za svjedočenje treba da obavijesti službenike Sekretarijata PSBiH koji Privremenoj istražnoj komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku najkasnije pet dana ranije.

 

Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak da se na svjedočenje pred Privremenom istražnom komisijom pozovu i predsjednik Udruženja stečajnih upravnika Federacije BiH Hamdija Muratović, kao i predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona Sakib Kopić i potpredsjednik tog Sindikata Enes Tanović. Privremena istražna komisija usvojila je i zaključak kojim od Agencije za javne nabavke BiH traži da dostavi informaciju i eventualno izvještaj o postupanju prema Tužilaštvu BiH po osnovu kršenja i zloupotreba Zakona o javnim nabavkama u 2020. godini.

 

Usvojen je i zaključak kojim Privremena istražna komisija zahtijeva od Tužilaštva BiH informaciju o tome da li su preduzete bilo kakve radnje u vezi sa ispitivanjem navoda objavljenih u medijima, a koji se odnose na nezakonito postupanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mire Džakule – kršenje zakonskih odredbi prilikom zapošljavanja Jelene i Jane Majstorović.

 

Povodom predstavki koje građani upućuju Privremenoj istražnoj komisiji, zaključeno je da se na web stranici PSBiH objavi informacija o svim predstavkama, i to po hronološkom redoslijedu pristizanja, sa datumom prijema i inicijalima podnosioca predstavke, uz poštovanje načela transparentnosti i zakonskih odredbi o zaštiti ličnih podataka.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još