Kandidati na predstojećim lokalnim izborima

Poznata imena: Evo s kim Bh. blok ide u utrku za Mostar!

Front22.09.20, 19:01h

Poznata imena: Evo s kim Bh. blok ide u utrku za Mostar!
Nositelj gradske liste Bh. bloka bit će Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a

 

 

Nakon što su u javnost procurila neka od imena s kojima će HDZ BiH izaći na predstojeće lokalne izbore u Mostaru, polako se pojavljuju i imena kandidata ostalih stranaka.

 

Poznata su tako i imena Bh. bloka koja će biti u utrku za fotelje u Gradskom vijeću Grada Mostara.

 

Nositelj gradske liste Bh. bloka bit će Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a. Zalihić je magistrirao na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a zaposlen je u vlastitoj firmi.

 

Nositeljica liste gradskog područja Stari Grad bit će potpredsjednica NS-a Irma Baralija. Njena presuda pred Evropskim sudom za ljudska prava bila je presudna za održavanje izbora u Mostaru nakon 12 godina, naveli su iz njene stranke.

 

Na gradskim područjima Zapad i Jugozapad gdje će bitka između Bh. bloka i HDZ-a uveliko utjecati na ishod izbora u Mostaru, ova koalicija istaknula je dva provjerena kadra SDP-a. Tako će na Zapad u utrku za vijećničku poziciju dr. Lamija Vinković-Duranović, šefica službe za neurologiju i psihijatriju RMC Safet Mujić.

 

Na Jugozapadu nositelj liste bit će Zoran Kazazić, višegodišnji glavni sekretar Univerziteta "Džemal Bijedić", a danas pomoćnik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK.

 

Na gradskom području Sjever nositeljica liste je Samija Kazazić, jedna od aktivistica inicijative građana koja se zalaže za gašenje deponije Uborak.

 

Na jugoistoku u bitku će Alma Smajlhodžić.

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još