Na Twitteru zabavno

Tegeltija polemisao o novinarima i snimanju, Mektić jedva dočekao: 'To tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju!'

Front22.09.20, 18:22h

Tegeltija polemisao o novinarima i snimanju, Mektić jedva dočekao: 'To tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju!'
Na raspravu Tegeltije i Korajlić, Mektić je reagovao prema prvom čovjeku VSTV-a

 

 

Društvena mreža Twiiter iz dana u dan i u BiH postaje sve zanimljivije mjesto javne razmjene mišljenja.

 

Nekada je to u duhu parlamentarizma i "fair-playa", a često vidimo i "niske udarce".

 

Tako je danas predsjedavajući Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija tvitao pitanje: "Ponavljam pitanje, da li na osnovu svega tvrdite da je u 'javnom interesu' dozvoljeno tajno audio i video snimanje bez odobrenja suda, te da li podsticete novinare  na takvu vrstu aktivnosti?".

 

milan-tegeltija-tvit

 

Replicirala je Ivana Korajlić, direktorica Transparency Internationala: "Ako novinar snima počinjenje krivičnog djela čije otkrivanje je u javnom interesu, u svakom slučaju podržavam. A to je i stav Evropskog suda za ljduska prava. Ja ne govorim o neovlaštenom snimanju npr. agencija za provođenje zakona, za koje je potrebno odobrenje suda, to je druga tema", piše Patria.

 

A šta bi bio Twitter da nije Dragana Mektića, danas zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a bivšeg državnog ministra sigurnosti.

 

Na raspravu Tegeltije i Korajlić, Mektić je reagovao prema prvom čovjeku VSTV-a: "Pretpostavljam da ti je glavni motiv ovog teksta to što si snimljen u izvršenju krivičnog djela u aferi POTKIVANJE. Ivana ne podstiče novinare na tajno snimanje već je u pitanju objava novinara kad to dobije u posjed. E to tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju", piše Patria.

 

Na Twitteru očito nikada nije dosadno.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!