Sudija isključio javnost sa ročišta

Sklopio sporazum s Tužilaštvom: Dukić priznao da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića

Hronika21.09.20, 12:20h

Sklopio sporazum s Tužilaštvom: Dukić priznao da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića
Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi

 

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića (38), zaključio je sporazum o priznanju krivice s banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

 

Na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo je javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma, piše Glas Srpske.

 

Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi. Odluku da li je sporazum prihvaćen ili ne Okružni sud će saopštiti danas.

 

Optužnica tereti Dukića da je, zajedno s bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke, pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.

 

Čolić je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

 

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

 

Kovačević je zadobio tešku povredu – nagnječenje mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

 

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

 

(srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!