vojin mijatović bez dlake na jeziku

'Sva nesreća Zapadnog Balkana stane u izjave bajatih lidera... Tako i Dodik, nije on nikakav nacionalista, već kriminalac!

Front20.09.20, 19:42h

'Sva nesreća Zapadnog Balkana stane u izjave bajatih lidera... Tako i Dodik, nije on nikakav nacionalista, već kriminalac!
Dodaje da “ono što čudi jeste ponašanje Beograda i Zagreba u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, gdje konstantno lošu ekonomsku situaciju i frustraciju međusobnog liderstva na Balkanu prelamaju preko naše zemlje”

 

Vojin Mijatović jedan od vodećih ljudi SDP-a posebno u Republici Srpskoj za Patriju je komentirao odlazak Milorada Dodika u Zagreb i susret s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

 

“Sva nesreća Zapadnog Balkana staje u političke izjave već bajatih lidera koji u nedostatku liderstva i ideje kako da narodi bolje žive i ne bježe trbuhom za kruhom po Evropi i svijetu, truju naša društva na dnevnom nivou stupidnim izjavama poput reality zvezda. Ništa drugačije nije viđeno ni u famoznoj posjeti Milorada Dodika člana Predsjedništva BiH Zagrebu. Dodik ne iznenađuje svojim izjavama i gestovima jer on je davno politiku i institucije podredio ličnom interesu i koliko god to zvučalo čudno Dodik nije nikakav nacionalista već klasičan kriminalac, isto kao sto u BiH suštinski ne postoji nacionalizam već kriminal SNSD-a, SDA-a i HDZ-a”, kaže Mijatović.

 

Dodaje da “ono što čudi jeste ponašanje Beograda i Zagreba u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, gdje konstantno lošu ekonomsku situaciju i frustraciju međusobnog liderstva na Balkanu prelamaju preko naše zemlje”.

 

“I dok u Republici Srpskoj Hrvati gotovo ne postoje, gdje najmlađi čovjek na misi u Banja Luci ima 53 godine, gdje se hrvati koriste samo kao lične karte za glasanje u odsustvu za 100 KM po glasu, Zoran Milanović i Andrej Plenković pokušavaju prikriti direktnim uplitanjem u unutrašnja pitanja BiH a na to sve i vrijeđanjem naše države. Draga gospodo nažalost Hrvata nema u Banja Luci i Republici Srpskoj kao što nema ni Srba u Zagrebu i Hrvatskoj očigledno to ne smeta ni vama ni gospodinu Dodiku. 

 

Egzodus je građana BiH i Hrvatske ka Evropi i svijetu ali vidim to nije bila tema vaših razgovora. Ekonomski smo trabant Evrope i vi i mi ali nisam video da ste nasekirani zbog toga. Na kraju postavlja se pitanje da li ste svjesni da kao ovako nastavite ostaćete  lideri puste Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer narodi vam više ne vjeruju kada kažete dobar dan već tade samo na jednom kako napustiti trajno Hrvatsku i BiH. Druže Zorane smrt fašizmu sloboda narodu, čisto da te podsjetim na ovo, čini mi se da zaboravljaš!!!”, istakao je Mijatović.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još