Bosanac cijeli 'posao' obavio biciklom

Profesionalni ubica iz BiH podmetnuo eksploziv pod Stojanovićev džip pa ga aktivirao telefonom?

Hronika17.09.20, 19:45h

Profesionalni ubica iz BiH podmetnuo eksploziv pod Stojanovićev džip pa ga aktivirao telefonom?
Inspektori su tokom uviđaja i pretrage terena u obližnjoj rijeci Savi pronašli bicikl koji je koristio ubica. Iako se na snimcima ne vidi lice ubice, pošto je imao kapu, kacigu i naočare, policija je uspjela da ga identifikuje, ali za sada nije saopštila njegovo ime

 

Strahinju Stojanovića (30) ubio je državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je odavno raspisana međunarodna potjernica.

 

Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedjelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod Strahinjin džip i odmah potom pobjegao najvjerovatnije preko granice, piše "Informer", prenose srpski mediji.

 

Riječ je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bjekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, vjeruje se da je odmah poslije zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodjelima na već postojećoj potjernici.


Biciklom u zločin

 

Brzom i efikasnom istragom policija je ustanovila da je plaćeni ubica iz Bosne čitav "posao" obavio biciklom. Nadzorne kamere snimile su ga u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" na Novom Beogradu, gdie je Strahinja živio. Tu je najvierovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin džip BMW X5.

 

Isti biciklista snimljen je i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici Omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije džipa, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova djevojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.

 

Inspektori su tokom uviđaja i pretrage terena u obližnjoj rijeci Savi pronašli bicikl koji je koristio ubica. Iako se na snimcima ne vidi lice ubice, pošto je imao kapu, kacigu i naočare, policija je uspjela da ga identifikuje, ali za sada nije saopštila njegovo ime.

 

Strahinjina devojka Sonja, koja je u eksploziji samo lakše povređena, ispričala je u policiji da je kobnog dana sa Strahinjom krenula na auto-trke na Ušću, kad je odjeknula eksplozija. Ona je nakon saslušanja dobila zabranu izlaska iz zemlje, a juče je bila na Strahinjinoj sahrani.

 

Strahinja Stojanović sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju. U povorci je pored Strahinjine porodice stajala i Sonja. Ona je nosila belu ružu i povremeno gledala u nebo sa očima punim suza.

 

U povorci je bilo stotinak rođaka i prijatelja, a po dolasku na grobno mesto, Strahinjin rođak se oprostio od njega kratkim govorom.

 

- Bio si dobar, uvek nasmejan i spreman svakom da pomogneš... Nećemo se opraštati... Vidimo se na nekom boljem mestu - rekao je, između ostalog, Strahinjin rođak.

 

Sonja je za to vreme nemo gledala u kovčeg, a zatim je čučnula i pomilovala ga. Potom je bacila cvet u raku, što su učinili i ostali Strahinjini rođaci i prijatelji.
Debeo dosije

 

Podsetimo, Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povređena njegova tadašnja devojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22).

 

Strahinja je bio dobro poznat policiji, a u medijima je povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranović iz Crne Gore, koji su likvidirani u brutalnom mafijaškom ratu koji godinama besni između crnogorskih klanova. Stojanović se kao svedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima. Takođe, Strahinjino ime dovođeno je i u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, braniocem Luke Bojovića i Filipa Koraća, ali on nikad nije odgovarao na sudu za to.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još