GLEDAJTE SAMO NA DEPO PORTALU/ NACIONALNA KLASA

Sve tajne polja ruža porodice Jukan

Mediji17.09.20, 09:25h

Sve tajne polja ruža porodice Jukan
TV priča o prvom polju ruža u BiH koje je stvorila porodica Ibrahima Jukana. Sve o ruži i šta se od nje može proizvoditi pogledajte u našoj priči iz serijala „Nacionalna klasa“ domaćina i voditelja Tarika Karačića

 

Već više od jedna decenije se porodica Ibrahima Jukana bavi proizvodnjom zdrave hrane u Gračanici.  Posljednjih godina krenuli su novu avanturu – uzgoj ruža i proizvodnja  pića (sokovi i likeri), ali i preparata za očuvanje ljepote na bazi ovoga cvijeta.  Jukan i njegova familija stvorili su prvo polje ruža u BiH,  kao i pogone za obradu ovoga dragocijenog cvijeta. U pauzima rada u svome polju, Ibrahim Jukan, u široj javnosti poznatiji kao pjevač sevdaha i narodne muzike,  rado zapjeva.

 

 

Pogledajte priču snimljenu tokom ljeta u okviru epizode dokumentarnog TV/online serijala „Nacionalna klasa“ posvećenoj Gračanici.

 

Projekat je posvećen dokumentarnim pričama iz BiH i na nasvakidašnji način predstavlja lokalne zajednice, male ljude i njihove projekte, uspješne privrednike, brendove, ali i kulturne i historijske vrijednosti iz dalje i bliže prošlosti BiH. Priče i ljude ekipa ovoga serijala pronalazi svuda oko nas, jer puno toga što imamo je neka vrsta zaboravljene ili zapostavljene „nacionalne klase“ ove zajednice i zemlje.

 

 Ove sezone u toku je snimanje i emitiranje 24 epizode serijala na platformama medijske grupacije DEPO (DEPO Portal/DEPO TV, CTV BiH) u trajanju od 27 minuta.

 

Gledaje samo na DEPO Portalu i kablovskoj TV stanici CTV BIH, koju možete gledati na Telemachu i drugim operaterima u BiH.

 

Ukoliko imate priču za naš serijal, možete nam se javiti za suradnju na mail: [email protected].

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!