Video/ Potvrdio čaršijske priče

Čampara otkrio: Denis Zvizdić odustao je od kandidature zbog Sebije Izetbegović!

Front17.09.20, 08:54h

Čampara otkrio: Denis Zvizdić odustao je od kandidature zbog Sebije Izetbegović!
Čampara je kazao i to da je onda i istina da Šefik Džaferović "čuva fotelju" Bakiru Izetbegoviću u Predsjedništvu BiH ako se Bakir Izetbegović ponovo kandiduje

 

Denis Zvizdić je odustao od kandidature za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda iako je imao najviše nominacija. Potvrdio je ovo za N1 Aljoša Čampara, koji je kazao da je Zvizdić odustao zbog kandidature Sebije Izetbegović.

 

"Da. Zbog toga je odustao. On je to javno i rekao ja mislim", kazao je Čampara u Pressingu.

 

"Mislim da bi Zvizdić bio jako dobar, šteta što nije bio kandidat. To je teren tražio, imao je preko 95 posto kandidatura. Puno manje je imala Sebija Izetbegović", rekao je Čampara.

 

"Mene je frapiralo da žena od predsjednika ulazi u kandidaturu nakon supruga", rekao je Čampara.

 

Čampara je kazao i to da je onda i istina da Šefik Džaferović "čuva fotelju" Bakiru Izetbegoviću u Predsjedništvu BiH ako se Bakir Izetbegović ponovo kandiduje.

 

O Denisu Zvizdiću je rekao da dijeli njegove stavove.

 

"On je potpredsjednik SDA, ima veliki kredibilitet. Kako će se on ponašati - ne bih o tome. Ja sam individua za sebe", rekao je Čampara.

 

Mnogo se spominje i takozvani "gatački klan" unutar SDA. Čampara je kazao da su izgleda u tom klanu samo Zvizdić i on.

 

"Mislim da nema trećeg. Ali to su maliciozne i zlurade, zlobne ideje. Spominje se da smo rođaci, jesmo. Ne spominju se Adil i Ismet Osmanović, braća. Ima i Vogošćanski klan. Asim Sarajlić, Sedin Kahriman, Kenan Alikadić, Senad Hasanspahić, Kenela Zuko..."

 

"Rogatički, teslićki... iz svakog grada se može pričati. Kada nekome treba - onda postoji samo 'gatački klan'", rekao je Čampara.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još