Zakazana sjednica

Predsjedništvo BiH danas o priznanju Kosova i premještanju Ambasade BiH

Front17.09.20, 08:00h

Predsjedništvo BiH danas o priznanju Kosova i premještanju Ambasade BiH
Nakon te sjednice trebale bi uslijediti i dvije vanredne

 

Redovna i dvije vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održane danas prema ranijem dogovoru članova Predsjedništva BiH.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potvrdio je prošle sedmice da će se na redovnoj sjednici razmatrati šest tema, a one se tiču pandemije novog koronavirusa, puta BiH ka Evropskoj uniji, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija i trgovine ljudima, a jedna od tema bit će inicijativa o stavu za "mali Šengen".

 

Nakon te sjednice trebale bi uslijediti i dvije vanredne, jedna koju je zatražio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a druga vanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još