Po naredbi Tužilaštva BiH

SIPA uhapsila Asima Kambera zbog izbornih prevara

Front16.09.20, 17:17h

SIPA uhapsila Asima Kambera zbog izbornih prevara
Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine

 

Pripadnici SIPA uhapsili su danas Asima Kambera po naredbi Tužilaštva BiH. Uhapšen je nakon krim obrade u prostorijama ove agencije zbog nezakonitih.

 

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e rekao nam je da su u Istočnomm Sarajevu uhapšene dvije osobe, među kojima je i Kamber i jedna u Sanskom Mostu.

 

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

 

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

 

Jutros je SIPA po naredbi Tužilaštva pretresla nekoliko lokacija u Sanskom Mostu i izuzela određenu dokumentaciju.

 

Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji političar SDA i veliki moćnik u Krajini.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još