Izuzeti dokazi i dokumentacija

Tužilaštvo BiH o pretresima u Sanskom Mostu: Tri osobe se dovode u vezu s izbornim prevarama

Hronika16.09.20, 10:02h

Tužilaštvo BiH o pretresima u Sanskom Mostu: Tri osobe se dovode u vezu s izbornim prevarama
Aktivnosti su realizirane u okviru istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tokom Općih izbora 2018. godine, počinile kazneno djelo izborne prevare

 

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija koje koriste troje osumnjičenih, a koji se dovode u vezu s izbornim prevarama tokom Općih izbora u BiH 2018. godine.

 

U sklopu pretresa izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije.

 

Aktivnosti su realizirane u okviru istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tokom Općih izbora 2018. godine, počinile kazneno djelo izborne prevare.

 

Osumnjičeni su da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

 

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!