Kolegij SDA zauzeo stav o podnošenju ostavke

Prevljak: Očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA! Navodi koje on iznosi su neutemeljene klevete

Front14.09.20, 17:20h

Prevljak: Očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA! Navodi koje on iznosi su neutemeljene klevete
očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA, rekao je Prevljak

 

 

Kolegij Kantonalnog odbora SDA razmatrao je na današnjoj sjednici tekuća pitanja koja se tiču rada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, rekao je predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

 

„Kolegij je pozdravio Odluku Vlade Kantona Sarajevo o izdvajanju 250.000 KM u oblasti održivog povratka za povratnike na području Opštine Srebrenica, te aktivnosti Ministarstva saobraćaja KS i činjenicu da je trenutno u toku realizacija 87 projekata u oblasti saobraćajne infrastukure na području Kantona Sarajevo“, kazao je Prevljak.

 

Dodao je i da je istaknut doprinos Ministarstva kulture KS finansijskoj stabilizaciji državnih institucija kulture, koje već duži period trpe zbog opstrukcija na državnom nivou.

 

„Pozdravljamo Uredbu o zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, koju je Vlada KS donijela na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja KS, te očekujemo njeno intenzivno i efikasno provođenje“, kazao je Prevljak.

 

Prevljak je kazao da je Kolegij na današnjoj sjednici zauzeo stav o podnošenju ostavke Aljoše Čampare na sve funkcije u SDA, kao i vezano za njegovo ukupno ponašanje u proteklom periodu.

 

„Navodi koje Čampara već duži period iznosi protiv stranke predstavljaju neutemeljene klevete. Posebno zabrinjavaju dokazi o učešću Čamparinih saradnika, u tajnom pokušaju podrivanja institucija, a u saradnji sa antidržavnim elementima iz entiteta RS, te očekujemo objašnjenja u vezi s tim“, kazao je Prevaljk.

 

Prevljak je dodao da je Čampara, uprkos ostavci, zadržao status člana SDA te se mora u skladu s time ponašati.

 

„SDA je demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira i SDA.

 

Zato očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA“, kazao je.
    
                                                                

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još