Nije iznenađen

Konaković o Čamparinoj ostavci: Svi koji smo pokušali nešto mijenjati doživljavali smo napade

Front13.09.20, 14:11h

Konaković o Čamparinoj ostavci: Svi koji smo pokušali nešto mijenjati doživljavali smo napade
Govoreći o novoj većini u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je da je ''Vlada sama pala'' uz ocjenu da ''to više nije tema''

 

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, rekao je danas za N1 da nije iznenađen potezom Aljoše Čampare koji je, podsjećamo, podnio ostavku na funkciju u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije čiji je dugogodišnji član.

 

On je rekao da postoji kontinuitet ''ukazivanja na loše procese unutar SDA''.

 

''Nisam posebno iznenađen jer postoji jedan kontinuitet ukazivanja na loše procese unutar SDA, a s druge stranke vidio sam da mu je SDA odgovarala napadima i podmetanjima. Nisam iznenađen, ali nisam imao ni posebne informacije. Čini mi se da je ista matrica, svi što smo pokušali nešto mijenjati doživljavali smo napade. Čampara nije ni prvi, ni zadnji'', rekao je Konaković.

 

''Očigledno je da stvari tamo ne štimaju'', ocijenio je on.

 

Govoreći o novoj većini u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je da je ''Vlada sama pala'' uz ocjenu da ''to više nije tema''.

 

''Mi imamo ruke i bez Čampare, i bez SBB-a. Ova Vlada je pala sama i to nije tema'', naglasio je istakavši da ne zna kakvi će biti Čamparini planovi u tom smislu.

 

Podsjećamo, Čampara je ostavku na funkciju u Predsjedništvu SDA podnio danas.

 

(DEPO PORTAL,  BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još