inicijativu pokrenuo član švedskog parlamenta

Hoti, Vučić i Trump nominovani za Nobelovu nagradu za mir

Front11.09.20, 18:53h

Hoti, Vučić i Trump nominovani za Nobelovu nagradu za mir
Grenell je na Twitteru podijelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jacobssona, koji je pokrenuo inicijativu za dodjelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vašingtonskog sporazuma

 

Specijalni savjetnik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell pozdravio je nominaciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija za Nobelovu nagradu za mir.

 

Grenell je na Twitteru podijelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jacobssona, koji je pokrenuo inicijativu za dodjelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vašingtonskog sporazuma, uz napomenu da je ovo druga nominacija predsjednika SAD-a za tu nagradu.

 

 

Član švedskog parlamenta Magnus Jacobsson je ranije na Twitteru objavio nominaciju, koju je predao 9. septembra, a koju je Grenell retvitovao.


Jacobsson je na Twitteru naveo da je ovu nominaciju uputio zbog zajedničkog rada na unaprijeđenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući da su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svijetu.

 

Trumpa je ranije nominovao za Nobelovu nagradu norveški poslanik Christian Tybring-Gjedde, koji je pohvalio američkog predsjednika za napore na rješavanju sukoba u svijetu.

 

(Srna/N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još