Inicijativa zastupnice Naše stranke

Bešlija: Zakonom o porezu na promet nekretninama tretirati i vanbračne zajednice

Front11.09.20, 10:57h

Bešlija: Zakonom o porezu na promet nekretninama tretirati i vanbračne zajednice
Osim pravnog usklađivanja, ove izmjene su važne jer će omogućiti velikom broju osoba koje partnerski odnos grade u vanbračnoj zajednici da osiguraju svoja prava i da im se omogući oslobađanje od poreskih obaveza prilikom nasljeđivanja imovine

 

Zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Vildana Bešlija uputila je u parlamentarnu proceduru Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na promet nekretninama i porezu na nasljeđe i poklone Kantona Sarajevo.


Bešlija zahtijeva da se tim pravnim aktom počnu tretirati i vanbračne zajednice.


- Zakonski okvir u Kantonu Sarajevo mora se uskladiti s Porodičnim zakonom FBiH koji pod porodicom podrazumijeva i osobe iz vanbračne zajednice ako žive u zajedničkom domaćinstvu. Osim pravnog usklađivanja, ove izmjene su važne jer će omogućiti velikom broju osoba koje partnerski odnos grade u vanbračnoj zajednici da osiguraju svoja prava i da im se omogući oslobađanje od poreskih obaveza prilikom nasljeđivanja imovine - kazala je Bešlija, saopćeno je iz Naše stranke. 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!