Rok do 30. oktobra

Poziv za autore i izvođače na prijavu za Festival sevdalinke i Festival harmonikaša

Kultura11.09.20, 10:36h

Poziv za autore i izvođače na prijavu za Festival sevdalinke i Festival harmonikaša
Ove godine kao i prethodnih smo pripremili velike nagrade koje uključuju i novu Guerrini harmoniku za pobjednika/icu takmičenja harmonikaša

 

Festival sevdalinke ”Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora. Festival će od 01. do 03. decembra 2020. godine doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

 

U okviru Festivala Sevdalinke i Festivala Harmonikaša, u toku su dva konkursa za prijave. Rok za oba konkursa se produžava do 30. oktobra 2020. godine.

 

- Ove godine kao i prethodnih smo pripremili velike nagrade koje uključuju i novu Guerrini harmoniku za pobjednika/icu takmičenja harmonikaša - saopštili su organizatori.

 

Ovogodišnji Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održati isti u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!