NIJE SVEJEDNO ŠTA KORISTIMO

Sa pandemijom stigle i prevare: Kako možete provjeriti ispravnost sredstva za dezinfekciju? Jedan broj je bitan...

Biznis Klub10.09.20, 15:00h

Sa pandemijom stigle i prevare: Kako možete provjeriti ispravnost sredstva za dezinfekciju? Jedan broj je bitan...
Sredstva za dezinfekciju ruku ili površina moraju biti odobrena od strane nadležnih institucija, što se lako može provjeriti na pakovanju

 

 

 

 

Sa pojavom pandemije COVID-19 upotreba dezinfekcijskih sredstava postala je svakodnevnica za većinu populacije, međutim masovna upotreba dovela je i do pojave velikog broja sredstava koja nemaju potrebne dozvole i neprovjerenog su kvaliteta.


Zbog svega toga zdravlje ljudi može biti ugroženo.


Bosnalijek, kompanija sa višedecenijskom tradicijom u proizvodnji visokokvalitetnih dezinfekcijskih sredstava, od početka pandemije COVID – 19 kontinuirano isporučuje maksimalne količine ovih proizvoda isključivo za potrebe tržišta BiH.


Provjereni i sigurni proizvodi poput Aseptana, Alkosola i Bacticida najbolji su izbor za dezinfekciju ruku i površina u situaciji u kojoj smo se našli.

 

dezinfekcija-bosnalijek-1


Iz Bosnalijeka napominju i da sredstva za dezinfekciju ruku ili površina moraju biti odobrena od strane nadležnih institucija, što se lako može provjeriti na pakovanju na kojem se mora nalaziti odgovarajući broj rješenja.


Ukoliko na pakovanju dezinfekcionog sredstva koje želite kupiti nema broja rješenja, tada su kvalitet, djelotvornost i sigurnost proizvoda izuzetno upitni za čovjeka i okolinu, jer upotreba takvog dezinfekcionog sredstva može izazvati različite alergijske reakcije, opekotine, ali i druge zdravstvene probleme


Takvi proizvodi na tržište su stavljeni bez odgovarajuće dozvole.

 
- toga apeliramo na sve da koriste samo proizvode koji su odobreni i sigurni za upotrebu. Također,  pozivamo i institucije, čija je to nadležnost, da kontrolišu primjenu ovih sredstava, a sve s ciljem zaštite zdravlja građana. Samo kupovinom provjerenih i odobrenih proizvoda od certificiranih proizvođača osigurat će se ispravno provođenje potrebnih mjera kojim se nastoji osigurati zaštita građana, ali i spriječiti neželjene posljedice - poručuju iz kompanije Bosnalijek.

 
Radnici Bosnalijeka će i u narednom periodu nastaviti ulagati maksimalne napore kako bi se osigurale dovoljne količine provjerenih dezinfekcionih sredstava za potrebe građana, različitih zdravstvenih i drugih institucija u Bosni i Hercegovini.  

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!