VIDEO/ Mjesec dana poslije stravične eksplozije

Požar u Bejrutu: Vatra kulja u luci, iznad grada se nadvio crni oblak dima

Hronika10.09.20, 14:03h

Požar u Bejrutu: Vatra kulja u luci, iznad grada se nadvio crni oblak dima
Vojni izvor rekao je da uzrok požara za sada nije poznat

 

U luci u Bejrutu je izbio požar, nešto više od mjesec dana od stravične eksplozije skladišta amonijum-nitrata u tom gradu, u kojoj je poginula 191 osoba.

 

Zapalila se radnja za prodaju motornih ulja i pneumatika. Požar je izbio u lučkoj bescarinskoj zoni, a iznad grada se podigao veliki oblak dima. Vojni izvor rekao je da uzrok požara za sada nije poznat.

 

Na televizijskim snimcima prikazano je kako vatrogasci pokušavaju da ugase požar u luci u kojoj je detonacija 4. avgusta uništila skladišta i betonske silose za žito.

 

Oko 190 ljudi poginulo je u eksploziji, a veliki dio luke je uništen. Detonaciju je izazvao amonijum nitrat koji je godinama bio uskladišten u luci pod lošim uslovima.

 

U eksploziji u glavnom gradu Libana, koja se dogodila 4. avgusta, uništeni su lučki objekti, a opustošene su i lokalne oblasti.

 

Za sada se još uvijek ne zna šta je izazvalo požar koji je zapalio gotovo 3.000 tona amonijum nitrata skladištenog u bejrutskoj luci, prenosi Blic.

 

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!