Vitalni interes

Dodik dobio podršku poslanika NSRS: Memorandum CIK-a BiH i IFES-a pao u vodu

Front07.09.20, 15:21h

Dodik dobio podršku poslanika NSRS: Memorandum CIK-a BiH i IFES-a pao u vodu
Narodna skupština RS potvrdila je Izjavu člana Predsjedništva BiH iz tog entiteta da je po vitalne interese RS veoma štetna odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES)

 

Narodna skupština Republike Srpske danas je, na posebnoj sjednici, dvotrećinskom većinom potvrdila Izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorada Dodika da je odluka Predsjedništva BiH, usvojena bez konsenzusa na 15. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 27. augusta, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

 

Narodna skupština RS potvrdila je Izjavu člana Predsjedništva BiH iz tog entiteta da je po vitalne interese Republike Srpske veoma štetna odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) - saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!