Nakon Vučićevog poteza

Dodik će tražiti premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem

Front07.09.20, 10:03h

Dodik će tražiti premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem
Podsjećanja radi, palestinske vlasti saopćile su jučer da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale ambasade u Jerusalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jerusalem

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je danas da će tražiti premještanje Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem, prenosi N1.

 

On je to potvrdio danas prilikom obraćanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

 

''Za Republiku Srpsku bi možda bilo dobro i već danas ću uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH da donese odluku i izmjesti ambasadu Bosne i Hercegovine iz Tel Aviva u Jerusalem'', najavio je on.

 

Dodao je da će to reći i Matthewu Palmeru.

 

''Jer očigledno je da je to visoki interes SAD što smo mogli vidjeti neki dan kad su bili razgovori Vučića i ostalih tamo. Zašto mi ne bismo uradili tako nešto ako nam je stalo do američke podrške. Danas ćemo to uputiti. Dolazi Palmer (specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan)  u srijedu i reći ću mu da je to važno za Bosnu i Hercegovinu'', dodao je on.

 

Narodna skupština, podsjećamo, razmotriće na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme /IFES/, veoma štetna po vitalne interese RS.

 

Podsjećanja radi, palestinske vlasti saopćile su jučer da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale ambasade u Jerusalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jerusalem.



(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još