Cure novi detalji šokantne tragedije

Šta je bio motiv majke monstruma da ubije petero svoje djece? Inspektori progovorili o pozadini zločina...

Hronika05.09.20, 14:50h

Šta je bio motiv majke monstruma da ubije petero svoje djece? Inspektori progovorili o pozadini zločina...
Policija je u travnju intervenirala kod obitelji jer se otac pokušao ubiti

 

 

“Možda se nešto moglo učiniti da se prije saznalo”, kaže za Der Spiegel Christian Alsweh, stanar kuće prekoputa stana u kojem je u četvrtak 27-godišnja Njemica Christiane K. ubila petero svoje djece prije nego što se bacila pod tračnice gradske željeznice. Preživjela je, kao i najstariji 11-godišnji sin Marcel kojeg je povela sa sobom. Majka je u bolnici, a dječak “u sigurnom obiteljskom okruženju”.


Solingen je u šoku, prenose njemački mediji. Osobe koje su u četvrtak nakon policijske dojave otišle u stan s pet malih žrtava izašle su duboko potresene. Policajci su izlazili plačući, svjedoče susjedi. Pred zgradom građani pale svijeće, ostavljaju cvijeće, plišane medvjediće i poruke malim žrtvama. Policija je u četvrtak poslijepodne otkrila pet tijela djece u dobi od godine i pol do osam godina u zgradi u Solingenu, prenosi Jutarnji.hr.


Otprilike 15 minuta prije nego što je policija ušla u stan majka je pokušala samoubojstvo bacivši se pod vlak. Pretpostavlja se da su djeca umrla od trovanja tabletama, prenosi RTL, Bild je javio da su otrovani, no policija do danas poslijepodne to nije službeno potvrdila.


Motiv je još bio nepoznat, policija je stupila u kontakt s ocem djece. Kako javlja Bild, policija je već jednom u travnju izašla na intervenciju na toj adresi zato što se otac pokušao ubiti.


Poziv policiji


RTL je razgovarao s prijateljem 11-godišnjeg Marcela. 


“Bio je većinom malo tužan, vjerojatno zbog stresa u obitelji”, rekao je Max (11). 


U četvrtak popodne, kad se već pročulo što se dogodilo, jedna poznanica iz susjedstva poslala mu je poruku: “Znaš li što se dogodilo s Marcelom?” 


Marcel je poslao poruku: “Želim ti samo reći da me više nećeš vidjeti jer su sva moja braća i sestre mrtvi”.


Maxova majka Natalia također ne može shvatiti kako se tako što strašno dogodilo. I ona poznaje 11-godišnjeg Marcela, kaže kako je uvijek vjerovala da dolazi iz sasvim normalne obitelji. Rekla je da je njezin sin u četvrtak, kad se pročulo, nazvao svoga prijatelja, ali se javila druga osoba, baka ili policajka, koja je rekla da 11-godišnjak ne može razgovarati, ali će se javiti poslije. Marcelova baka, koja živi u 60 kilometara udaljenom mjestu, pozvala je policiju nešto prije 14 sati u četvrtak.


Nakon njezina poziva u kući u Solingenu, u dijelu grada koji se zove Hasseldelle, pronađena su mrtva tijela tri djevojčice u dobi od godinu i pol, dvije i tri godine. Mrtvi su bili i dječaci Luca (8) i Timo (6). Vjeruje se da ih je ubila majka i nakon toga sa sinom Marcelom otišla gradskom željeznicom od Solingena do glavnog kolodvora u Düsseldorfu.


Tamo je izašla iz vlaka i pokušala si oduzeti život dok je 11-godišnji sin drugim vlakom otišao do Mönchengladbacha gdje mu živi baka, prenosi WDR. Dječak nije vidio pokušaj samoubojstva, tvrdi RTL.


Žena se u četvrtak oko 14 sati bacila na tračnice gradske željeznice, ali je spašena i s teškim ozljedama odvezena u bolnicu. Do danas poslijepodne nisu bili poznati motivi zločina: glasnogovornik policije u Solingenu Stefan Weiand rekao je da majka nije u stanju da bi mogla biti ispitana. 


Što se doista i zašto dogodilo, još uvijek ne znamo, znamo samo da je to jedna jako tragična situacija, rekao je glasnogovornik policije, prenosi Jutarnji.hr.


Više detalja saznajte ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!