VIDEO/ Vučić se opet 'provaljuje'

Hvalio se pred kamerama kako je dobio olovku od Trumpa i ključeve od Bijele kuće, a evo šta je zaista iza toga...

Front05.09.20, 09:07h

Hvalio se pred kamerama kako je dobio olovku od Trumpa i ključeve od Bijele kuće, a evo šta je zaista iza toga...
Predsjednik Srbije je i ovaj trenutak iskoristio da se pohvali pred nacijom i sebe istakne iznad drugih, no uspio je samo, po ko zna koji put, da zabilježi još jednu javnu blamažu

 

 

Aleksandar Vučić pohvalio se nakon kratkog obraćanja naciji da je od američkog predsjednika Donalda Trumpa dobio olovku. I ne samo olovku, već i "ključeve od Bijele kuće", te kako mu je Trump rekao "da u nju uvijek može da uđe".


Međutim, ne radi se ni o kakvom ekskluzivnom poklonu koji je namijenjen isključivo srbijanskom predsjedniku, već o ustaljenoj praksi koju imaju američki predsjednici. U javnosti to možda nije toliko poznato, ali u političkom i diplomatskom svijetu  te kako jeste - prvi ljudi SAD-a već odavno poklanjanju hemijske olovke ljudima koji su radili na nekim zakonima koje on potpisuje ili potpisnicima pojedinih sporazuma.

 


Ipak, predsjednik Srbije je i ovaj trenutak iskoristio da se pohvali pred nacijom i sebe istakne iznad drugih, no uspio je samo, po ko zna koji put, da zabilježi još jednu javnu blamažu: 

 
- Dobio sam olovku koju koristi američki predsjednik za potpisivanje. Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Trump. Dao mi je i ključeve Bijele kuće i rekao da uvijek mogu da dođem - rekao je Vučić u izjavi za medije nakon sastanka u Washingtonu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još