Zajednička akcija pred početak nastave

World Vision BiH i Bingo: Ruksaci i školski pribor za 500 dječaka i djevojčica iz najranjivijih porodica

Biznis Klub03.09.20, 19:34h

World Vision BiH i Bingo: Ruksaci i školski pribor za 500 dječaka i djevojčica iz najranjivijih porodica
Ova akcija je nastavak saradnje najvećeg trgovačkog lanca u BiH Binga i nevladine organizacije World Visiona BiH koja je do sada rezultirala pružanjem pomoći za 1.500 djece širom BiH

 

Kompanija World Vision (WV) BiH i trgovački lanac u BiH Bingo su za 500 dječaka i djevojčica iz najranjivijih porodica u BiH osigurali ruksake i školski pribor.

 

- Na pragu nove školske godine smo se ujedinili u namjeri da djeci koja dolaze iz ranjivih porodica uljepšamo polazak u školu, a njihovim porodicama umanjimo brigu oko opremanja djece za školu – kazala je direktorica organizacije WV u BiH Larisa Klepac.

 

Kupovinu opreme za jedan razred finansirao je i Bingo.

 

- Empatija koju prepoznajemo u radu World Visiona nas iz godine u godinu oduševljava i jedan je od razloga zašto podržavamo kampanje namijenjene ranjivoj djeci. Svjesni smo njihovih potreba i nastojimo biti tu za njih – rekla je voditeljica Službe marketinga BiH Bingo Tatjana Paunoski.

 

Ta akcija je nastavak saradnje najvećeg trgovačkog lanca u BiH Binga i nevladine organizacije World Visiona BiH koja je do sada rezultirala pružanjem pomoći za 1.500 djece širom BiH, saopćeno je iz Odjela za komunikacije WV BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!