U Historijskom muzeju BiH

Festival ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise u Sarajevu od 10. do 13. septembra: 'Snaga je u nama!'

Kultura03.09.20, 16:12h

Festival ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise u Sarajevu od 10. do 13. septembra: 'Snaga je u nama!'
Cjelokupni program će biti organizovan u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, i uključivati će radionice, panele, izložbe, filmove, predstave i promocije ženske umjetnosti i aktivizma

 

Fondacija CURE najavila je da će i ove godine organizovati PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH, 15. godinu po redu, koji će od 10. do 13. septembra u Sarajevu okupiti umjetnice i aktivistkinje različitih generacija diljem države i regije.

 

Cjelokupni program će biti organizovan u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, i uključivati će radionice, panele, izložbe, filmove, predstave i promocije ženske umjetnosti i aktivizma.

 

Istaknuto je da će ovogodišnja centralna tema PitchWise festivala biti "Snaga je u nama!".

 

- U čast svemu onome što radimo i što smo uradile, bez obzira na kulturnu baštinu, društveno okruženje, socijalni status, rasu, etnicitet, državu, (ne)religiju, godine životnog iskustva, kao i bez obzira na političko okruženje, mi pokrećemo važna društveno politička pitanja i trudimo se promijeniti surovu stvarnost svih nas i za sve nas - navode iz Fondacije.

 

Fondacija CURE organizuje PitchWise u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, tako da će ulaz na program biti ograničen maksimalnim brojem prisutnih i uz poštivanje svih preporuka federalnog Kriznog štaba.

 

Ulaz na sve događaje će biti besplatan, ali broj onih koji mogu prisustvovati je ograničen.

 

Zato je potrebno najaviti dolazak na vrijeme i prijaviti se putem poziva koji se nalazi na OVOM linku.

 

Program festivala i više informacija dostupno je na stranici www.fondacijacure.org, najavili su organizatori.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!