DEPO PORTAL SAZNAJE NOVE DETALJE

Zašto je Sebija Izetbegović danas smijenila dr. Junuzovića? Mnogi na KCUS-u odahnuli su nakon ove odluke...

Hronika02.09.20, 20:35h

Zašto je Sebija Izetbegović danas smijenila dr. Junuzovića? Mnogi na KCUS-u odahnuli su nakon ove odluke...
DEPO Portal saznaje šta je prethodilo iznenadnoj "rokadi" na KCUS-u...

 

 


Prema informaciji koja se danas pojavila u medijima, sa pozicije direktora Hirurških disciplina Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smijenjen je dr. Dželaludin Junuzović. Prilično iznenađujuća odluka menadžmenta KCUS-a ako se ima u vidu da je dr. Junuzović nedavno potpisao da će kao direktor Hirurških disciplina od 17. avgusta početi raditi sve operacije tercijarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite koje se mjesecima nisu radile.


Još čudnije zvuči odluka da je netom nakon smjene dr. Junuzović raspoređen na drugo rukovodeće mjesto, doduše znatno manjeg odjela - za v.d. šefa Urologije?!


DEPO Portal saznaje šta je prethodilo iznenadnoj "rokadi" na KCUS-u... Prema informacijama do kojih je naš portal došao iz izvora bliskih Kliničkom centru, dosadašnji šef Klinike za Urologiju dr. Zahid Lepara podnio je ostavku na ovu poziciju, a kao jedan od ključnih razloga za to pominje se neizdrživi i konstantni mobing kojem je bio izložen upravo od strane dr. Junuzovića.


I nije bio jedini... Podsjećamo, nedavno je sa KCUS-a otišao i iskusni abdominalni hirurg dr. Jusuf Šabanović, koji je također kao jedan od razloga svog odlaska naveo mobing od strane dr. Junuzovića, koji više nije mogao da trpi. 


- Tražio sam prekid ugovora zbog dugogodišnjeg mobinga, posebno zbog doktora Dželaludina Junuzovića koji je urolog. Ja sam njega morao zvati i pitati kada je nešto hitno, a 28 godina sam na hirurgiji, valjda znam šta je hitno, da li ja mogu operirati ili ne, da li je to hitno ili ne. To je dugogodišnje ponižavanje - pojasnio je u više navrata dr. Šabanović razloge svog odlaska. 


Prema saznanjima do kojih je došao DEPO Portal iz dobro upućenih izvora u dešavanja na KCUS-u, dr. Junuzović, iako upitnih kompetencija, bio je "knedla u grlu" i drugim hirurzima na odjelu, te su mnogi nakon odluke direktorice Sebije Izetbegović o njegovoj smjeni sa pozicije direktora Hirurških disciplina  - odahnuli!  

 

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)
     


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još