vruće pitanje u bih

Ministar Cikotić na sastanku o migrantskoj krizi: Gdje će biti izmješteni i kako će se problem riješiti preko zime?

Front31.08.20, 17:16h

Ministar Cikotić na sastanku o migrantskoj krizi: Gdje će biti izmješteni i kako će se problem riješiti preko zime?
Fokus je bio na iznalaženju rješenja za kontrolu kretanja i boravka migranata tokom predstojeće zime


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić predsjedavao je radnim sastankom u Sarajevu, na kojem su razmatrane mjere za efikasnije upravljanje ilegalnim migracijama, osiguranja adekvatnog smještaja za migrante, ali i poboljšanja sigurnosnih i drugih uslova za život lokalnog stanovništva.


Na sastanku su uz predstavnike Ministarstva sigurnosti BiH učestvovali i predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Službe za poslove sa strancima BiH. S obzirom da su  Unsko-sanski kanton i Grad Bihać najviše opterećeni migrantskom krizom, skupu je prisustvovao i premijer USK Mustafa Ružnić, komesar policije USK Mujo Koričić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić


Fokus je bio na iznalaženju rješenja za kontrolu kretanja i boravka migranata tokom predstojeće zime.


Doneseni su konkretni zaključci vezani za realizaciju zaključaka Predsjedništva BiH o izmještanju migranata izvan naseljenih i urbanih sredina u za to posebno izgrađene objekte. 
Uz osiguranje adekvatnih uslova za smještaj migranata i boljom kontrolom njihovog kretanja, poboljšat će se sigurnosni uslovi za lokalno stanovništvo i smanjiti pritisak migranata na općine u zapadnom dijelu BiH. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još