Made in BiH

Ex-yu gigant seli proizvodnju u našu zemlju: Planirana investicija od oko 3,6 miliona KM

Biznis Klub31.08.20, 12:34h

Ex-yu gigant seli proizvodnju u našu zemlju: Planirana investicija od oko 3,6 miliona KM
Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekat je 4.500 metara kvadratnih

 


Slovenačka firma “Iskra Mehanizmi” iz Lipnice, nasljednik bivšeg jugoslovenskog giganta “Iskra”, uskoro će svoju proizvodnju preseliti u Čatrnju, nedaleko od novog carinskog terminala i mosta u Bosanskoj Gradišci.

 

Njihova tvornica u Gradišci osnovana je 2004. godine i nosi naziv “Mehanizmi B”, i posluju pod pokroviteljstvom matične firme “Iskra Mehanizmi”.

 

U preduzeću navode da od budućih investicija izdvajaju najvažniju, a to je novi objekat u Čatrnji.

 

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekat je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 miliona KM.

 

– Nova lokacija preduzeća je odabrana iz razloga što je u neposrednoj blizini novi carinski terminal, koji će, nakon izgradnje mosta prema Hrvatskoj, postati najfrekventniji Cargo terminal u našoj zemlji – navode u firmi “Mehanizmi B”.

 

“Mehanizmi B” u Gradišci sklapaju male kućanske aparate i depilatore za “Siemens”, “Philips” i BOSCH, javio je portal Moja Gradiška.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još