bivši direktor fucz-a potražuje

Suspendirani Fahrudin Solak traži 1.870 KM od Vlade FBiH jer je pao s motora

Front27.08.20, 15:17h

Suspendirani Fahrudin Solak traži 1.870 KM od Vlade FBiH jer je pao s motora
Solak u traži isplatu pomoći u visini dvije prosječne plaće, tačnije da mu se isplati 1.870 maraka

 

Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) zatražio je da mu se odobri jednokratna novčana pomoć za težu povredu koju je zadobio u aprilu prilikom pada s motora u Konjicu.

 

On je ovaj zahtjev uputio FUCZ, a Uprava, na čijem je bio čelu, zatim Komisiji za administrativna pitanja Vlade FBiH na odlučivanje.

 

Solak u traži isplatu pomoći u visini dvije prosječne plaće, tačnije da mu se isplati 1.870 maraka, saznaje Avaz iz izvora bliskih Federalnoj upravi civilne zaštite.


Kako također saznaje ovaj medij, sutra je zakazana sjednica ove Komisije, ali ostaje da se vidi kako će sutra glasati ministri za ovaj prijedlog.

 

Solak je, podsjećamo, pao s motora žureći u Sarajevo kako bi prisustvovao prijemu respiratora iz Kine u BiH zbog čije je nabavke suspendiran i osumnjičen u aferi "Respiratori" koju vodi Tužilaštvo BiH.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još