Dva mjeseca lažnih obećanja stanovnicima bh. gradića

'Narod je uznemiren i uplašen, veliki broj zaraženih koronom povezuju s otpadom iz Italije'

Hronika27.08.20, 08:09h

'Narod je uznemiren i uplašen, veliki broj zaraženih koronom povezuju s otpadom iz Italije'
Preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM

 

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić danas će održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o problemu nelegalno uskladištenog otpada iz Italije.

 

Runić je Srni ranije rekla da je nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje u Drvaru i da obećanja nisu ispunjena, te da građani gube strpljenje.

 

"Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelniku tako i svim građanima Drvara i našem gradu", istakla je Runić.

 

Ona navodi da su opštinske vlasti iz medija saznale da Rodoljub Dinić - jedan od vlasnika firme "Krom reciklaža", kaže da otpad neće odvesti iz Drvara.

 

"Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike `Krom reciklaže` da prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar", rekla je Runić.

 

Ona je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona.

 

"Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona sa otpadom iz Italije", kaže Runić i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

 

Preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

 

Konferencija za novinare biće održana u Radničkom domu u Drvaru u 12.00 sati.

 

VEZANI TEKST: BiH postaje deponija za smeće iz svjetskih COVID bolnica? Kako je, pod okriljem noći, hiljade tona sumnjivog otpada završilo kod nas

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!