Od 29. augusta do 4. septembra

Filmski festival u Puli uz epidemiološke mjere i s najviše 1500 posjetitelja

Kultura25.08.20, 19:54h

Filmski festival u Puli uz epidemiološke mjere i s najviše 1500 posjetitelja
Ovogodišnji festival trebao se održati od 18. do 26. juna, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom

 

Uoči subotnjeg otvaranja 67. Pulskog filmskog festivala, javna ustanova Pula Film Festival izvijestila je da će se program u Areni pratiti sukladno epidemiološkim mjerama usuglašenim sa županijskim Stožerom civilne zaštite i s najviše 1500 posjetitelja.

 

Posjetiteljima će na raspolaganju biti pet ulaza u Arenu, svoja mjesta moći će zauzeti već od 19 sati, a na svakom će ulazu na istaknutom mjestu biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Nakon obavezne dezinfekcije, posjetitelji će putem audio zapisa ostaviti osnovne podatke.

 

"Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitne maske, koja se smije skinuti tijekom gledanja projekcije. Sjedala su postavljena u parovima, metar i pol udaljena od sljedećih sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet sjedala ove je godine sveden na 1500. Fizički razmak obvezan je prilikom ulaska i izlaska u Arenu", navode iz Pula Film Festivala.

 

I na drugim lokacijama, odnosno u Istarskom narodom kazalištu i u kinu Valli, primjenjivat će se iste mjere, a posjetiteljima će se na ulazu beskontaknto izmjeriti tjelesna temperatura.

 

"Ako mjerenje pokaže povišenu tjelesnu temperaturu, posjetitelj će morati pričekati petnaestak minuta, zbog eventualnog napora organizma uzrokovanog vrućinama, i ponovno zatražiti mjerenje. Posjetitelj koji ima potvrđenu povišenu temperaturu neće moći prisustvovati projekciji. Umjesto audio zapisa u kazalištu i u kinu Valli gledatelji će biti dužni upisati osobne podatke u evidenciju posjetitelja", poručuju organizatori.

 

Festival će se održati od 29. augusta do 4. septembra, a otvorit će ga hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma "Mare" redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama, prenosi Hina.

 

Ovogodišnji festival trebao se održati od 18. do 26. juna, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!