Održao press konferenciju

Radončić poručio SDA: Neće biti izbora novih ministara u Kantonu Sarajevo

Front24.08.20, 13:52h

Radončić poručio SDA: Neće biti izbora novih ministara u Kantonu Sarajevo
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH osvrnuo se i na funkcioniranje koalicije, rekavši da se u SBB-u nisu šalili kad su rekli da napuštaju vlast polako

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je uputio zahtjev predsjedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nerminu Nikšiću zbog miješanja stranih obavještajnih službi u izbore u Crnoj Gori.

 

Radončić je na pres-konferenciji u Sarajevu izjavio da je planiranom obavještajnom aktivnošću, na što je javno upozorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, došlo od miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore i to na način da, kako navodi predsjednik Crne Gore, sve to koordinira bezbjednosni sektor u Srbiji.

 

Dodao je da je Đukanović precizno rekao da su putem portala iz Beograda plasirane najgore moguće neistine o Crnoj Gori. Istakao je da građani Crne Gore imaju pravo da bez bilo čijeg miješanja sa strane izaberu vlast koja će ih najbolje zastupati i voditi u budućnosti.

 

- Molim da sjednicu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH zakažete što prije. Zatražit ću i puno angažiranje Tužilaštva BiH da preuzme istragu, jer je u pitanju organizirani kriminal, pranje novca, ugrožavanje nacionalnih interesa BiH, velika poreska utaja, ometanje rada pravosuđa i više drugih krivičnih djela - napisao je Radončić u pismu predsjedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Nerminu Nikšiću, koje je citirao na konferenciji za medije.

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH osvrnuo se i na funkcioniranje koalicije, rekavši da se u SBB-u nisu šalili kad su rekli da napuštaju vlast polako.

 

- Vlast ćemo napustiti prvo sa državnog nivoa, pa sa federalnog i onda sa kantonalnog i to je rečeno transparentno bez akcije iza nečijih leđa - rekao je Radončić.

 

Istakao je da ministri iz SBB-a u Federalnoj vladi neće glasati ni za kakva imenovanja dok ne bude sastavljena nova parlamentarna većina bez SBB-a, ali će kao odgovorni ljudi glasati za sve što se tiče interesa građana.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još