video & foto/ ljetna zabava u glavnom gradu bih

Održani skokovi u vodu na Bentbaši: Pobjedu odnio Crnogorac Elvan Krnić

Zabava22.08.20, 16:29h

Održani skokovi u vodu na Bentbaši: Pobjedu odnio Crnogorac Elvan Krnić
Po riječima predstavnika organizatora manifestacije Dine Bajrića, epidemija koronavirusa je spriječila da doputuju i sportisti iz drugih zemalja Evrope

 

Takmičenje u skokovima u vodu pod nazivom „Bentbaša Cliff Diving“ održano je danas u Sarajevu na Bentbaši, nekadašnjem popularnom ljetnjem okupljalištu na obalama rijeke Miljacke.

 

Učestvovali su skakači iz Bosne i Hercegovine i regije.

 

Od njih devet, prvo mjesto je osvojio Elvan Krnić (Crna Gora,Tuzi), drugi je bio Mustafa Šarić (Bosna i Hercegovina, Zenica) a treći Sanjin Zejnilagić (Bosna i Hercegovina, Sarajevo). 

 

skokovi-bentbasa-3

 

Po riječima predstavnika organizatora manifestacije Dine Bajrića, epidemija koronavirusa je spriječila da doputuju i sportisti iz drugih zemalja Evrope.

 

Bajrić je kazao i da se ova manifestacija održava već šestu godinu na kultnoj sarajevskoj lokaciji, nažalost zaboravljenoj, kako je dodao, pa osim Bentbaše, takmičenje promovira Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, sport i zdravlje.

 

Organizatori su preduzeli neophodne mjere zaštite od koronavirusa te je skokove pratio iz blizine ograničen broj gledalaca u ograđenom prostoru dovoljno širokom za neophodnu međusobnu fizičku distancu. Maske i dezinfekciona sredstava su bili sastavni dio zaštitnih mjera.

 

Među takmičarima i u žiriju su bili ugledni predstavnici ovog ekstremnog sporta, šampioni skakači sa Starog mosta u Mostaru.

 

skokovi-bentbasa-2

 

Skakače su kao članovi žirija ocjenjivali: Lorens Listo, Samir Zukanović, Branko Bogićević, Adnan Džumhur i Mersad Čuljević.

 

Osim na ljepoti skokova, akcent je bio na sigurnosti te su prije takmičara, uvjete provjeravali članovi Gorske službe spasavanja.

 

Visina s koje su učesnici skakali je 18 metara, a dubina vode u doskoku bila je 3,2 metra.

 

Organizatorima iz SporTura je išlo naruku današnje lijepo vrijeme u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.   

 

Pokrovitelji su: Općina Stari Grad, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, gradska uprava, BH Telecom, Sara, Tuborg, Aperol Spritz, Mondoco travel, Elit nutrition i Oxygen.

 

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!