Predsjednica RS za Alternativnu televiziju

'To je sve nezdravo, bolesno': Cvijanović kaže da RS nema partnera i sagovornika u FBiH

Front22.08.20, 13:20h

'To je sve nezdravo, bolesno': Cvijanović kaže da RS nema partnera i sagovornika u FBiH
Cvijanović je istakla da svaki put pred neki kongres SDA, pred neku njihovu dramu ili neku grupu koja je digla glas protiv porodice Izetbegović, izađe Bakir Izetbegović na konferenciju za novinare i priča da ništa ne valja u Srpskoj

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska prioritet i rješenje za bilo koju krizu, te da je osnovni resusr i okvir za živote njenih građana.


Cvijanović je istakla da postoji način da se stvari u BiH pokrenu naprijed i Republika Srpska je partner svima ko hoće da razgovara i sarađuje, ali da nema sagovornika ni partnera u Federaciji BiH (FBiH), prenosi Srna.

 

– Svaki put kada imate neku frakciju u SDA koja je digla glavu protiv Bakira Izetbegovića on izađe i priča da je loše finansijsko stanje u Republici Srpskoj. Kako je loše? Pa, vratite novac koji nam dugujete. Vi ste nama dužni milijardu i dvije, tri stotine miliona KM samo po osnovu penzija koje smo mi isplaćivali. Vi ste toliko nehumani da ste ljude, koji su sav svoj radni vijek proveli u FBiH i zaradili penzije, izbacili iz Federacije i još nećete da im isplaćujete penzije – rekla je predsjedica RS za ATV.

 

Ona je upitala kako RS može da isplaćuje svima, a iz FBiH pričaju da je loše finansijsko stanje u Srpskoj.

 

Cvijanović je istakla da svaki put pred neki kongres SDA, pred neku njihovu dramu ili neku grupu koja je digla glas protiv porodice Izetbegović, izađe Bakir Izetbegović na konferenciju za novinare i priča da ništa ne valja u Srpskoj.

 

– To je sve nezdravo, bolesno. Vi nemate sagovornika ni za jednu temu u BiH i žalim što je to tako. BiH bi mogla biti uspješna da se poštuje Ustav i izvorni Dejtonski sporazum, ali sada smo, nažalost, bezuspješni i nevidljivi. Niko više ne smatra BiH ozbiljno i svi gledaju na nju kao na neku trakavicu koja će se tako vući i dalje – ocijenila je Cvijanović.

 

Ona je naglasila da je problem što RS nema sagovornika da se nešto u BiH rezonski rješava, dodavši da je sve zakopčano kao tijesna košulja.

 

– Njima je rezonski da se sve rješava na nivou BiH bez entiteta pa makar svi građani u Srpskoj i FBiH bili gladni i žedni. Kad kažeš da neko pitanje nije nadležnost BiH, već entiteta odmah izađu i kažu “ti rušiš državu”. Ako želiš da poštuješ Ustav, oni kažu rušiš državu, pa to je bolesno – zaključila je predsjednica Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još