zločin u ljetovalištu

Strahota: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu! Čekali red ispred hotelske sobe u kojoj je bila...

Hronika21.08.20, 21:24h

Strahota: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu! Čekali red ispred hotelske sobe u kojoj je bila...
Incident je prošao gotovo nezapaženo dok mjesni tisak u četvrtak nije objavio da su muškarci čekali svoj red ispred hotelske sobe djevojke koja je bila pod utjecajem alkohola

 

 

 

Izrael je u petak potresla vijest o navodnom silovanju šesnaestogodišnjakinje u kojemu je sudjelovalo tridesetak muškaraca u hotelu u ljetovalištu Eilatu, na što je reagirao i državni vrh.


Djevojka je prošlog tjedna podnijela tužbu za grupno silovanje u kojemu je sudjelovalo 30 muškaraca, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld.


"Dvojica osumnjičenika uhićena su u vezi sa slučajem o kojemu je pokrenuta istraga i koji uključuje šesnaestogodišnjakinju u gradu na jugu zemlje", dodao je.


Incident je prošao gotovo nezapaženo dok mjesni tisak u četvrtak nije objavio da su muškarci čekali svoj red ispred hotelske sobe djevojke koja je bila pod utjecajem alkohola, prenosi N1


Već u četvrtak navečer u gradovima diljem zemlje, pa tako i u Tel Avivu i u Jeruzalemu, održali su se spontani prosvjedi u znak potpore djevojci i radi osude spolnog nasilja nad ženama.


U petak se održao skup u Haderi, odakle su osumnjičenici, na kojemu je sudjelovao gradonačelnik toga grada.


"Stanovnici su ogorčeni ovim događajem", rekao je Zvi Gendelman. "Ne želimo živjeti u takvom društvu", istaknuo je.


"To je strašno, nemam druge riječi! To nije samo zločin nad djevojkom, nego zločin nad čitavim čovječanstvom i moramo ga osuditi", komentirao je premijer Benjamin Netanyahu pozivajući da se "krivce privede pravdi".


Izraelski predsjednik Reuven Rivlin uputio je preko društvenih mreža pismo "mladeži" u kojemu osuđuje "strahote kojima se izvještava o grupnom silovanju u Eilatu".

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Ilustracija)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook