Na listi kandidata SDA za vijećnike u OV Stari Grad

Unuka Alije Izetbegovića otkriva zašto ulazi u politiku, ali i šta misli o daidži Bakiru i daidžinici Sebiji

Front20.08.20, 20:49h

Unuka Alije Izetbegovića otkriva zašto ulazi u politiku, ali i šta misli o daidži Bakiru i daidžinici Sebiji
Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Tu i danas živim sa svojom porodicom, a tu se nalazi i muzej „Alija Izetbegović“, čija sam direktorica, kaže Berberović-Dizdarević

 

 

Na listi kandidata SDA za vijećnike u općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke Alije Izetbegovića. prvog predsjednika Predsjedništva BiH i prvog predsjednika SDA.

 

Berberović-Dizdarević u intervjuu za „Dnevni avaz“ govori o očekivanjima na lokalnim izborima, razlozima zašto se odlučila za ulazak u politiku. Prisjeća se svog djeda Alije Izetbegovića, ali i odgovara na pitanja o kritikama da je previše članova porodice u Izetbegović u bh. politici. Također, naša sagovornica vrlo otvoreno komentarišete politiku svog daidže i daidžinice Bakira i Sebije Izetbegović te odgovara na pitanje da li ima njihovu podršku na početku svoje političke karijere.

 

- Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Tu i danas živim sa svojom porodicom, a tu se nalazi i muzej „Alija Izetbegović“, čija sam direktorica. Također, tu se nalazi šehidsko mezarje Kovači na kojem je sahranjen moj rahmetli dedo. Vezana sam za ovaj dio grada i želim da uradim sve što mogu da se ova izuzetno vrijedna kulturna i historijska jezgra očuva i zaštiti. Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA. Vjerujem da ću dobiti povjerenje - kazala je između ostalog Berberović-Dizdarević.

 

Cijeli intervju čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 231

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još