Efendija Muhamed Velić se oglasio na Facebooku

Medicinar Hitne pomoći u teškom stanju zbog koronavirusa, amputirana mu noga: 'Moj ahbab, dobar insan, sportista...'

Hronika20.08.20, 16:34h

Medicinar Hitne pomoći u teškom stanju zbog koronavirusa, amputirana mu noga: 'Moj ahbab, dobar insan, sportista...'
U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje, napisao je, između ostaloga, Velić

 

Medicinar Hitne pomoći KS Džebrail Šišić nalazi se u teškom stanju nakon što se zarazio koronavirusom.


Ovu vijest, kao i poruke podrške na društvenim mrežama, objavili su mnogobrojni dobri prijatelji Šišića te pacijenti koji su poštovali njegov rad.

 

Među njima je i efendija Muhamed Velić, koji se oglasio na Facebooku i koji je napisao da Šišić već duže od deset dana leži u izolatoriju na Podhrastovima, te su mu, nažalost, amputirali nogu zbog tromboze.

 

- Imam jednog ahbaba s rekreacije i sporta, ime mu je Džebrail Šišić, dobar insan, radi u Hitnoj pomoći, sportista itd., evo, već duže od deset dana kako leži u Izolatoriju na Podhrastovima zbog koronavirusa. Sinoć su mu amputirali nogu, zbog tromboze, i druga je u pitanju – objavio je Velić.

 

Poručio je kako se nažalost njegov prijatelj nalazi u teškom stanju, te istakao kako je u dovama svih dobrih ljudi i nije zaboravljen.

 

- U jako je lošem stanju. Noćas je u mojim dovama, Allah da ga čuva i podari mu zdravlje i izlječenje. Ovu noć muslimani diljem svijeta u strahu i nadi dočekuju Novu godinu, s glasnim dovama i tihim nadama da će nas Gospodar u ovoj godini spasiti ovog teškog iskušenja, bolesti i nesigurnosti.

 

Džebraile brate, nisi zaboravljen, noćas si u našim dovama, kao i svi oni koji biju bitku za svoje zdravlje! Allah da ih pomogne i izlječi, jer samo je On Šafi, Liječnik i Zaštitnik. Allahumme amin - poručio je Velić na svom Facebook profilu.

 

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL, BL9IN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još