Rekonstrukcija Vlade KS

Nenadić prihvatio ostavke Agić i Mesihovića: Upućeni prijedlozi o imenovanju novih ministara

Front19.08.20, 09:20h

Nenadić prihvatio ostavke Agić i Mesihovića: Upućeni prijedlozi o imenovanju novih ministara
Nenadić je donio i Rješenje o imenovanju Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a

 

Premijer KS Mario Nenadić danas je prihvatio ostavku Jasne Agić na funkciju ministrice za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica KS i donio rješenje o razrješenju koje će biti upućeno Skupštini KS na potvrđivanje, saznaje Novinska agencija Patria.

 

Nenadić je donio i Rješenje o imenovanju Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a.

 

Isto tako Nenadić je danas prihvatio ostavku Rusmira Mesihovića na funkciju ministra zdravstva, a donio rješenje o imenovanju Draženke Malićbegović kao prijedlog DF-a.

 

Oba ova rješenja o razrješenju i imenovanju ministara/ministrica upućena su Komisiji za izbor i imenovanje Skupštine KS, a sjednica je zakazana za četvrtak 20. avgust u 8:30. Zanimljivo je da je sjednica Skupštine KS istog dana u 10 sati, pa je vrlo izvjesno da će se dnevni red sjednice dopuniti kako bi se potvrdila ova razrješenja i imenovanja koja su na čekanju više od mjesec dana.

 

U biografiji kandidatkinje Anele Mešić koja je dostavljena Komisiji i Skupštini KS navodi se da je rođena 1984. godine, a završila je Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu. Gimnaziju je završila u Tuzli.

 

Kada je riječ o radnom iskustvu Mešić je navela da je radila kao stjuardesa, bila je direktor turističke agencije, a trenutno obavlja poziciju tehničkog direktora i projekt menadžera u firmi Magical Bosnia doo Arab Bosnia. U njenoj biografiji nema radnog iskustva iz oblasti socijalne politike i rada, a što je osnovna zadaća Ministarstva u čijoj je nadležnosti više javnih institucija iz socijalne zaštite kao i Služba za zapošljavanje KS.

 

Kada je riječ o kandidatkinji za ministricu zdravstva Draženki Malićbegović ona je po struci doktor medicine – pedijatar. Od 2002. godine ima zvanje primarijus. Od 2007. godine je zaposlena u Ministarstvu civilnih poslova BiH na poziciji pomoćnika ministra. Radila je i u Federalnom ministarstvu zdravstva, a od 1994. do 1996. godine bila je direktor Doma zdravlja Žepče.

 

Proteklih nekoliko dana SBB i DF su razmjenjivali vrlo oštra saopćenja za javnost, a iz SBB-a su posljednje poručili da DF više ne može računati na njihovu podršku. Da li je u međuvremenu sklopljeno neko “primirje” bit će jasno već u četvrtak.     

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još