Svi zanijemili od šoka nakon stravične nesreće

Rodbina supružnika i bebe iz smrskanog auta skupljala igračke... Profesor sarajevskog PMF-a s porodicom se vraćao kući...

Hronika18.08.20, 16:17h

Rodbina supružnika i bebe iz smrskanog auta skupljala igračke... Profesor sarajevskog PMF-a s porodicom se vraćao kući...
Dijelovi uništenog automobila nalaze se rasuti po magistralnom putu, a šokirani prolaznici nijemo posmatraju mjesto nezapamćene tragedije

 

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u općini Ribnik, poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana Kujundžić Temimović i njihova četveromjesečna beba.

 

Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

 

Nezvanično, automobil u kojem su se nalazili je, iz za sada nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i podletio pod kamion.

 

Na mjestu nesreće poginuli su roditelji, a beba je prevezena u Dom zdravlja Mrkonjić Grad, gdje je konstatovana smrt.

 

Od siline udara oba vozila su sletjela s puta.

 

Božana Vulin, glasnogovornica PU Mrkonjić Grad kazala je za Faktor.ba da se nesreća dogodila jutros u 7 sati.

 

- Došlo je do sudara kamiona "mercedes" i putničkog vozila "renault". Na licu mjesta stradale su dvije osobe, dok je maloljetna osoba prevezena u Dom zdravlja Mrkonjić Grad, gdje je konstatovana smrt - kazala je Vulin.


Uviđaj su, dodala je, obavili pripadnici PS Ribnik i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se obavi obdukcija tijela stradalih, kao i sve druge potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove stravične nesreće.

 

Kako javlja Srpskainfo.com, bliski članovi porodice, koje je ekipa ovog portala zatekla na mjestu nesreće kako uzimaju iz smrskanog automobila dječije igračke, u šoku i nevjerici su samo kratko ispričali da su se supružnici vraćali kući nakon posjete rodbini u Ključu.

 

– Ne vjerujem u ono što vidim. Krenuli su danas kući u Sarajevo i sve je bilo normalno – u šoku je pričao jedan od bliskih rođaka nastradalih držeći u ruci dječije igračke.

 

Dijelovi uništenog automobila nalaze se rasuti po magistralnom putu, a šokirani prolaznici nijemo posmatraju mjesto nezapamćene tragedije.

 

Do nesreće je došlo kada je automobil u kojem je bila tročlana porodica iz nepoznatih razloga u jednoj krivini prešao u suprotnu kolovoznu traku i podletio pod kamion “kiper” koji se kretao iz pravca Mrkonjić Grada.

 

U banjalučkom tužilaštvu su potvrdili da dežurni tužilac rukovodi istragom, da su naređene sve mjere i radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti, među kojima je i obdukcija tijela roditelja i bebe.

 

Fotografije s mjesta ove stravične nesreće možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još