Generalna sekretarka SBB-a o kandidatkinji za ministricu zdravstva KS

Sanela Prašović o prijedlogu DF-a: Jednom smo podržali ličnost za ministra, sad tražimo program mjera!

Front11.08.20, 14:08h

Sanela Prašović o prijedlogu DF-a: Jednom smo podržali ličnost za ministra, sad tražimo program mjera!
SBB BIH očekuje da zbog eskalacije pandemije i iznimno teške situacije kandidat za ministra mora prvo pred Skupštinom KS treba prezentirati hitne i konkretne mjere koje nudi kada je zdravstvo Kantona Sarajevo u pitanju, napisala je Prašović

 


Generalna sekretarka SBB Sanela Prašović Gadžo sinoć je dala izjavu za FTV o stavu Saveza za bolju budućnost BiH, kada je je riječ o novom prijedlogu Demokratske fronte za poziciju ministra zdravstva KS.

 

- Objasnila sam da SBB BIH očekuje da zbog eskalacije pandemije i iznimno teške situacije, kandidat za ministra mora prvo pred Skupštinom KS prezentirati hitne i konkretne mjere koje nudi kada je zdravstvo Kantona Sarajevo u pitanju, odnosno poslanicima se moraju predočiti precizni rokovi kao i institucionalni mehanizmi za ispunjavanje istih.

 

Jednom smo podržali ličnost za ministra. Sada želimo da podržimo program mjera koje će suvereno i kompetentno predložiti i provesti osoba koja želi preuzeti mjesto ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo - napisala je Sanela Prašović Gadžo na svom Facebook profilu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još