Odlučni u jednom bh. kantonu

Učenici u školske klupe, studenti na fakultete: 'Radimo sve kako bi se nastava odvijala na manje-više uobičajeni način'

Front11.08.20, 10:34h

Učenici u školske klupe, studenti na fakultete: 'Radimo sve kako bi se nastava odvijala na manje-više uobičajeni način'
Herceg je istaknuo kako su ovih dana intenzivirani i razgovori s rektorima sveučilišta u HNŽ-u, te postoji jasna zajednička opredijeljenost da i akademska godina u oktobru započne na "normalan" način, odnosno u dvoranama i učionicama fakulteta, kaže Herceg

 

Učenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) novu školsku godinu započet će 7. septembra u učionicama i školskim klupama, kazao je za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

 

"Nakon što smo riješili organizacijske sheme, mrežu škola i tehnološki višak, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, ravnateljima škola, sindikatima u obrazovanju, te roditeljima radimo sve kako bi se osigurali preduvjeti da nastavni proces započne i odvija se na manje-više uobičajeni način uz provedbu mjera koje će propisati Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a", naveo je Herceg.

 

nevenko-herceg

 

Dodaje kako taj način podrazumijeva uporabu dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i ostale opreme čija nabava će se omogućiti u suradnji s općinama i gradovima koje su osnivači škola.

 

Herceg je istaknuo kako su ovih dana intenzivirani i razgovori s rektorima sveučilišta u HNŽ-u, te postoji jasna zajednička opredijeljenost da i akademska godina u oktobru započne na "normalan" način, odnosno u dvoranama i učionicama fakulteta.

 

"Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju, te i u ovim putem apeliram na građane da se svi pridržavamo propisanih mjera kako bi broj oboljelih od infekcije koronavirusa bio što manji, ali i kako bi i uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa i života uopće bili što bolji. Budući da je ipak u ovom trenutku nemoguće reći i predvidjeti što će se tačno događati na jesen ili zimu, intenzivno radimo i na poboljšanju izvedbe online nastave, ali uistinu se nadamo kako će epidemiološko stanje u HNŽ-u biti takvo da nam to neće biti potrebno", ustvrdio je predsjednik Herceg.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još