Završen sastanak Kriznog štaba

Izolatorij na Bjelavama spreman, čeka se odluka Vlade KS ko će njime upravljati

Hronika10.08.20, 13:29h

Izolatorij na Bjelavama spreman, čeka se odluka Vlade KS ko će njime upravljati
Vlada KS donijet će odluku u čijoj će ingerenciji biti privremeni izolatorij, a Krizni štab sve je uradio što je dogovoreno

 

Završen je sastanak Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo, koji je održan u privremenom izolatoriju Studentskog centra na Bjelavama.

 

- Izolatorij je spreman za prijem pacijenata i tehnički je sve urađeno. Vlada KS donijet će odluku u čijoj će ingerenciji biti privremeni izolatorij, a Krizni štab sve je uradio što je dogovoreno. Nabavljena je i zaštitna oprema i na potezu su vlasti da odrede ko će upravljati privremenim izolatorijom jer Krizni štab svakako nema pravo na to. Pacijenti se već danas mogu primati jer tehnički je sve urađeno šta treba i tim ljekara i ostalo medicinsko osoblje nalazi se u izolatoriju na Bjelavama – izjavio je za Faktor Kemal Beganović, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!