tehnološki mogul predviđa

O najtraženijoj informaciji na svijetu, oglasio se Bill Gates: Prognozirao kada će se u svijetu završiti pandemija, i to kako za koga

Hronika10.08.20, 11:45h

O najtraženijoj informaciji na svijetu, oglasio se Bill Gates: Prognozirao kada će se u svijetu završiti pandemija, i to kako za koga
Gates, koji putem fonda financira medicinska istraživanja i pronalazak cjepiva za koronavirus, nije previše optimističan

 

NITKO se ne usudi reći kada će točno završiti pandemija koronavirusa, a to je u ovom trenutku najtraženija informacija na svijetu.

 

No Bill Gates, osnivač Microsofta i tehnološki mogul, ipak je dao svoje predviđanje. Kaže da će kraj pandemije ljudi dočekati u različito vrijeme, ovisno o tome žive li u zemljama u razvoju ili bogatijim državama poput Sjedinjenih Američkih Država. 

 

U bogatim državama do kraja 2021., u ostalima do kraja 2022. godine

 

"Nacrt inovacija o poboljšanju dijagnostike, novih terapija i cjepiva zapravo je vrlo impresivan", rekao je Gates magazinu Wired u intervjuu objavljenom u petak.

 

"I zbog toga mislim da bi pandemija u velikoj mjeri, pogotovo u bogatim državama, mogla završiti već krajem 2021. godine. U svijetu općenito taj će rok biti produljen do kraja 2022. godine", istaknuo je Gates. 

 

Kritizirao Trumpovu administraciju

 

Gates, koji putem fonda financira medicinska istraživanja i pronalazak cjepiva za koronavirus, nije previše optimističan. Svjestan je da je, čak i ako se njegovo predviđanje ostvari, pandemija unazadila mnoge zemlje svijeta, što po ekonomskom, a što po infrastrukturnim pitanjima i razini razvijenosti zdravstva. 

 

U svom intervjuu Gates je oštro kritizirao američki sustav testiranja na koronavirus te iskazao frustracije o tome kako se predsjednik Donald Trump i njegova administracija odnose prema cijeloj situaciji. To nije prvi put, Gates je i ranije kritizirao rad Trumpove administracije tijekom pandemije. 

 

Cjepivo bi moglo potpuno izliječiti bolest

 

Tehnološki mogul vjeruje u pronalazak cjepiva, ali ističe da će neka cjepiva pomoći isključivo bogatim i razvijenim državama svijeta. 

 

"Ova bolest, prema preliminarnim podacima testiranja cjepiva na životinjama i podacima testiranja u prvoj fazi, čini se vrlo izlječivom cjepivom", ističe Gates.

 

Što se tiče liječenja onih koji su se već zarazili, Gates je govorio o antivirusnim lijekovima poput Remdesivira i kortikosteroida deksametazona.

 

"Drugi antivirusni lijekovi će nam doći za dva do tri mjeseca", rekao je Gates pa je nastavio:

 

"Antitijela su također dva do tri mjeseca od nas. Već imamo neke faktore poboljšanja u bolnicama, i to zbog korištenja Remdesivira i deksametazona. Ostali lijekovi će se dodavati spomenutima", zaključio je. 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još