Preminula u 37. godini

Belma Šoljanin objavila emotivnu poruku samo nekoliko dana prije smrti: Covid postoji, taj strah niste doživjeli...

Hronika09.08.20, 19:29h

Belma Šoljanin objavila emotivnu poruku samo nekoliko dana prije smrti: Covid postoji, taj strah niste doživjeli...
Kad ispod srca imaš još jedno srce, a dva srca kod kuće, svaka komplikacija, svaki bol, svaki sekund neizvjesnosti, brojanje dana bolesti je vječnost

 

Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva, preminula je od posljedica koronavirusa danas u Sarajevu. 

 

Podsjećamo, Belma je u 35. sedmici trudnoće primljena u Izolatorij Podhrastovi, a porođena je prije tri dana na GAK-u, te potom ponovo vraćena u izolatorij.

 

Samo nekoliko dana prije svoje smrti oglasila se na društvenim mrežama te uputila emotivnu poruku svim svojim prijateljima i poznanicima. 

 

Njen status prenosimo u cjelosti: 

 

- Kad ispod srca imaš još jedno srce, a dva srca kod kuće, svaka komplikacija, svaki bol, svaki sekund neizvjesnosti, brojanje dana bolesti je vječnost. 

 

Taj strah niste doživjeli. Covid postoji. Ko ne vjeruje trebao bi proći kroz odjel izolatorija. Čuvajte se. Daće Bog da Vam ispričam i našu priču. Hvala na podršci, lijepim riječima, snazi. Uzdam se u Boga da ćemo pobijediti. Lavovska borba traje. 

 

belma-soljanin-status

 

Belma Šoljanin je kao majka i psiholog, svojim savjetima pomogla velikom broju njih i njena prerana smrt je bez sumnje pogodila više od 61.000 žena koje su članice grupe Centar za trudnice i mlade majke. 

 

Osim tek rođenog sina, iza Belme su ostali suprug i dvije kćerke.

 

Od Belme se mnogi opraštaju prijatelji na društvenim mrežama, a kako kažu, ostavila je iza sebe armiju žena koje su je voljele i kojima je bila neizmjerna podrška za sve. 

 

I Dalija Konaković oprostila se od Belme na društvenim mrežama.

 

- Srce će mi pući, mozak će mi pući. Jedna bebica koja mamu nije ni upoznala, dvije male djevojčice ostale su bez predivne mame. Belma draga ne mogu ni izgovoriti da ti je rahmet duši. Ne smijem ni pomisliti kroz sta Armin, djevojčice i porodica prolaze. Ne smijem ni pomisliti kako će njih dvije bez svoje mame. Da im Bog dragi svima olakša i pomogne.
Srce puca. Belma- napisala je Dalija. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još