Doživjeli dramu na Jadranu

Ljetovanje iz pakla Nikoline Pišek: Izbacili su nas i pokrali, a platili smo vilu 20.000 eura; Vlasnik tvrdi: Uništavali su!

Showbizz08.08.20, 20:08h

Ljetovanje iz pakla Nikoline Pišek: Izbacili su nas i pokrali, a platili smo vilu 20.000 eura; Vlasnik tvrdi: Uništavali su!
Kod pritvorskog nadzornika splitske policije zbog prijetnji na kraju je završio srbijanski poduzetnik Vidoje Ristović

 


Zaštitari, uvrede, intervencija policije, obostrane prijave zbog prijetnji te prijava krađe nakita i novca u vrijednosti od oko 2 miliona kuna - epilog je nesvakidašnjih i neugodnih događaja koji su se ovih dana odvijali u luksuznoj Villi Hedonist u Kaštel Starom. Kod pritvorskog nadzornika splitske policije zbog prijetnji na kraju je završio srbijanski poduzetnik Vidoje Ristović (42), hrvatskoj javnosti poznat kao suprug voditeljice Nikoline Ristović (Pišek), piše Jutarnji list.

 

Ristovića je prijavio slovenski poduzetnik Rok Gale (49), suprug vlasnice vile, inače i osoba protiv koje je prije nekoliko godina Državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo postupak zbog porezne utaje u aferi fiktivnoga trgovanja zlatom. Voditeljica je, pak, podnijela kaznenu prijavu protiv Gale, i zbog prijetnji te zbog krađe nakita i novca, za koje Ristovići tvrde da su im nestali iz vile. Splitska policija kaže da je po pitanju tih prijava protiv Roka Gale kriminalističko istraživanje još u tijeku.

 

Također, obitelj Ristović će nakon onoga što su opisali kao ljetovanje iz pakla, a trebalo je biti ljetovanje iz snova, od agencije tražiti povrat 20.000 eura koje su platili za dva tjedna najma vile, a zbog čega je njihov odvjetnik već kontaktirao agenciju. Kako bismo probali razjasniti što se sve događalo od 19. 7. do 31. 7. u vili s 4 zvjezdice koju Gale, odnosno njegova supruga oglašavaju preko agencija i u kojoj najam košta oko 8000 eura tjedno, kontaktirali smo sve involvirane strane.


I Nikolinu i Vidoja Ristovića, i Roka Galu, i policiju, i agenciju preko koje je vila bila unajmljena.


Nikolina Ristović je pak u telefonskom razgovoru rekla kako je zajedno sa suprugom i obitelji preko Vip Holiday Bookera rezervirala najam vile u razdoblju od dvije sedmice, počevši s 19. 7.


“Dogovoreno je da se plati najam vile, najprije kapara od 7000 eura, koju smo platili agenciji, a zatim smo vlasniku vile, odnosno suprugu vlasnice, Gali, platili još oko 10.000 eura te još 3000 eura za osiguranje od eventualne štete”, kaže Nikolina Ristović i nastavlja: “Najprije smo došli nas četvero, jer jedna kći nije mogla doći iz Beograda zbog graničnoga režima i Covida, no uskoro je i ona došla. Sve skupa trebalo nas je biti 8. Dakle Vidoje, ja, dvoje naše male djece, moja Hana s prijateljem te moja prijateljica sa svojim djetetom. Također najavili smo da ćemo dovesti pse”, kaže voditeljica.

 

“Od Šarića smo dobili mail da će nas dočekati Rok Gale, koji je nas je dočekao na skuteru te nas je vodio do vile koja je oko 8 kilometara od Trogira u brdu. Nakon što smo stigli u vilu, Gali smo platili još 13.000 eura te je mogao početi naš ‘bajkoviti boravak’”, s ironijom u glasu kaže voditeljica. Međutim, dodaje, “ubrzo nam je postalo čudno jer je Gale gotovo svaki dan dolazio u vilu, a mislili smo da ćemo u njoj biti sami. Već naredni dan je došao s nekom isprikom da nešto mora pogledati oko vrta, da mora vaditi baterije za kosilicu i slično.

 

Jednom, nakon nekoliko dana je najavio da će doći, a mi smo nazvali Darija da ne dolazi, na što je Darijo rekao da je Gale malo specifičan iznajmljivač i da će ga probati nagovoriti da ne dolazi. Međutim, ponovno je došao dok smo ja i prijateljica bile na bazenu, a suprug je spavao u jednoj sobi. Vidjela sam ga da je došao. Lutao je oko 45 minuta po kući i zatim otišao, ne znam gdje. Znao je počinjati i razgovore s mojim suprugom i nagovarati ga na neke poslovne suradnje. Pričao je da je imao zaštitarsku tvrtku u Sloveniji, pa onda nešto u Republici Srpskoj...

 

Jednom je mojem suprugu rekao da ako je napet, ima dvije Brazilke u Beogradu koje ga mogu opustiti, zbog čega nam je svima bilo neugodno. Također u jednome trenutku smo shvatili da je čitava vila pokrivena kamerama te da nas se stalno gleda. Javili smo se agentu zbog toga, ali nam je rekao da on tu ništa ne može, ali da Gale sigurno te snimke neće nigdje objaviti”, kaže voditeljica te dodaje da je uskoro došlo do manje nezgode sa sefom u kojem su držali pozamašni iznos.

 

“Suprug je kod sebe imao oko 68.000 eura gotovine koju je par dana ranije podignuo s računa u Splitu jer je preko jednoga odvjetničkog ureda bio u pregovorima za kupnju jedne nekretnine u Zagrebu, a taj novac je trebao biti kapara. Također imali smo i skupocjeni nakit vrijedan oko 270.000 eura, tri muška sata, Cartierovu narukvicu s briljantima. Te dragocjenosti smo stavili u sef koji se nalazio u ormaru u mojoj sobi, međutim nakon tjedan dana je Vidoje krivo ukucao šifru u sef te se sef zablokirao, pa smo zvali Galu da otvori sef jer se mogao otvoriti i ključem. On je došao i otključao sef, međutim bilo mi je neugodno jer sam vidjela da ima ključ, pa smo odlučili da nakit više ne držimo u sefu.


Svoj nakit sam stavila u vrećicu te ga sakrila između ormara i zida u mojoj sobi. Svoje satove i novac Vidoje je stavio u ormar u svojoj sobi, dok je u sefu ostala samo manja količina novca”, kaže voditeljica. U kući su tada već bili gotovo dvije sedmice, odnosno smještaj je bio zakupljen do subote ujutro, no u četvrtak navečer je došlo do čudnoga obrata koji će, kaže, pamtiti čitav život.

 

“Svi smo otišli navečer na večeru u Split, međutim kada smo se vratili nešto iza ponoći na rampi ispred vile su nas dočekala dvojica zaštitara koji su nam zapriječili ulazak. Nisu se željeli predstaviti. Rekli su da nam je zabranjen ulazak u kuću i da samo izvršavaju naređenja da nikoga ne mogu pustiti u kuću. Zvala sam agenciju, no nitko mi se nije javljao. Željeli smo uzeti naše stvari iz kuće, no nisu nas puštali, pa se moj suprug odlučio kriomice uvući u kuću koja je bila sva u mraku, odnosno bila su ugašena svjetla. Vidoje je zaobišao zaštitare te naišao na poluotvorena vrata. Međutim, kada je ušao u kuću netko ga je s leđa oborio te mu sjeo na leđa.

 

vidoje-ristovic-modrica


Vidio je da su to Rok Gale i njegova supruga koja mu je u tom trenutku uputila niz vrlo gadnih nacionalističkih uvreda. Tada otprilike dolazi i policija koju sam ja zvala, izvode mojeg supruga vani do rampe, gdje sam ja bila s djecom. Vidjevši da su djeca prilično uznemirena zbog svih tih uniformiranih ljudi i povišenih tonova, zamolila sam Vidoja da odvede djecu u Split. Na rampi smo ostali moja punoljetna kći Hana te moja prijateljica zajedno sa zaštitarima i policijom.

 

Pokušala sam sve to snimiti mobitelom da imam kao dokaz, međutim policajac mi je uzeo mobitel te počeo brisati snimke tvrdeći da se policiju ne smije fotografirati, premda su bili na javnoj površini u tome trenutku. Nakon rasprave s policijom da su naše stvari u kući, Hana i moja prijateljica su dobile dopuštenje da uđu u kuću u pratnji policije, no ne i ja. Počinjem se bojati da ćemo biti opljačkani pa zovem Vidoja, ali i Hanu i prijateljicu i kažem im da prvo uzmu dragocjenosti i gdje se one nalaze.

 

One mi na telefon međutim javljaju da je sef prazan, da je Vidojeva soba otključana, da nema vrećice sa zlatom, novca... Također mi kažu da im je vlasnica vile već rekla da je ona ušla u tu sobu. Shvatila sam tada da se policija i zaštitari dobro poznaju jer su ispred mene opušteno pričali o zajedničkim temama.


Pakiranje je trajalo od 1 u noći do 4.30 ujutro, a u pomoć nam je došao jedan Hanin prijatelj s autom, kako bismo sve te stvari mogli utovariti. Jedan cijeli auto smo napunili stvarima. U jednom trenutku sam vidjela vozilo Hitne na rampi i točno sam pomislila da se Hana onesvijestila, što se na kraju i bilo dogodilo. Tada sam se otrgnula policajcu i počela trčati prema kući, govoreći da želim vidjeti svoju kćer. Tada mi je policajac rekao da ako budem mirna otpratit će me do kuće, i to je i napravio. Vidjela sam kako je smještaju u Hitnu, a rekli su da je voze u Split u bolnicu na Firule. Tada je došao i Gale, a nakon što smo se porječkali, u jednome trenutku je krenuo preko ograde rekavši da će me rastrgati, ali su ga zaustavili policajac i zaštitar.

 


Kada smo uzeli stvari otišli smo u Split, a Vidoje i ja smo, kada smo se probudili, krenuli u policijsku postaju u Kaštel Štafilić sve prijaviti. Međutim, kada smo došli u postaju mojem suprugu su rekli da je uhićen zbog prijetnje te su nas razdvojili. Ja sam davala iskaz sve do navečer, a on je noć proveo u policiji. Da bi ga ujutro prepratili na Državno odvjetništvo u Splitu. Nakon ispitivanja je pušten, no zadržali su mu putovnicu jer je strani državljanin”, kaže voditeljica koja se trenutno sa suprugom i obitelji nalazi u Bolu na Braču. Splitska policija je pak na upit o ovim događajima kratko odgovorila, ne navodeći identitete protagonista, da je protiv Ristovića podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje, dok je drugo kriminalističko istraživanje, ono vezano uz prijavu Nikoline Ristović, još u tijeku.

 

“Vezano za Vaš upit možemo Vas obavijestiti da smo 1. kolovoza dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnja na štetu 49-godišnjeg državljanina Slovenije na kaštelanskom području.

 

Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku. Nadalje, u odnosu na prijavu zaprimljenu 31. srpnja koju je podnijela 47-godišnjakinja kriminalističko istraživanje je u tijeku”, odgovorili su. Kako smo pak neslužbeno doznali, Rok Gale je prijavio Ristovića da mu je zaprijetio “rezanjem glave i paljenjem kuće”, a prema prijavi se prijetnja dogodila u onome trenutku kada je Ristović zaobišao zaštitare te se u kući sukobio s Galom i njegovom suprugom. Ristović je pak na ispitivanju rekao da se ne smatra krivim.Kako bismo čuli i drugu stranu priče, kontaktirali smo prozvanoga Roka Galu, koji je pak isprva odbijao reći bilo što zbog interesa istrage u kojoj je on prijavitelj prijetnji, no nakon što smo rekli kako nas ne zanima ništa vezano uz prijetnje već samo događaji koji su prethodili pristao je jer tvrdi da nema što kriti. “Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zaprijetili”, kaže Gale, dodajući da je on ranije već godinama izdavao vile i na Ibizi, no da nikada do sada nikoga nije izbacio iz objekta. “Uvijek se trudim oko gostiju, nikada prije, ponavljam, nikada ni s kim nisam imao problema. Pa osam ljudi je dva dana čistilo nakon njih.Morali smo kupovati nove stvari. On misli da je za taj najam kupio vilu. Pa valjda je netko vlasnik te kuće i valjda netko dolazi u tu kuću poslije njih. Provalio je u moj dom i udario moju suprugu. Da su se držali kućnog reda i da nisu prijetili nikada do toga ne bi došlo”, kaže Gale, dodajući da su problemi izbili najviše zbog životinja koje su Ristovići imali. “Agenciji je bilo prijavljeno da će doći s dva pomeranca, a imali su četiri psa i toga afričkoga ježa koji je zasmrdio čitavu sobu. Ti psi su skakali u bazen i spavali su u krevetima, premda je to bilo zabranjeno kućnim redom. Psi ne mogu ići na namještaj”, nastavlja Gale te dodaje kada je došlo do eskalacije.

 

vila-kastel-stari“Ma još smo sve to tolerirali. No, kada sam mu preko agencije rekao da to ne radi, rekao im je da će poslati ljude i napraviti 300.000 eura štete. Tada smo odlučili da moramo promijeniti brave i pozvati zaštitare kako bismo zaštitili našu imovinu. Kada su oni otišli na večeru, pozvali smo zaštitare i policiju. Da, mi smo zvali policiju, a ne oni. On (Vidoje) je govorio da će pozvati neke bajkere, nekoga pukovnika. Navečer smo promijenili brave na vratima i zapriječili im ulazak jer smo se bojali da će sve uništiti. U jednome trenutku Vidoje je utrčao unutra i naletio na moju ženu, zaletio joj se rukama u prsa i gurnuo je, a onda je krenuo prema meni”, kaže Gale i nastavlja:

 

“Kasnije smo im uz pratnju policije dali da iznesu stvari. Ma ništa nismo niti pipnuli, nikakvo zlato, novac, ništa. Ostavili smo sve kako smo našli”, kaže Gale.

 

Darijo Šarić iz VIP Holiday Bookera je pak rekao da ne želi komentirati situaciju jer agencija štiti privatnost kako iznajmljivača tako i gostiju. Što će na kraju proizaći iz čitave ove zavrzlame tek treba vidjeti. Kazneni postupak protiv Ristovića, koji je inače u Srbiji osuđen zbog posjedovanja oružja, zbog prijetnje već je pokrenut, a policija će uskoro trebati odvagnuti što će napraviti s prijavom protiv Gale. Ako taj postupak bude pokrenut, Ristovići će od Gale tražiti oko 300.000 eura naknade za nakit za koji tvrde da im je ukraden. 


(Jutarnji list/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još