Stiglo pojačanje u 'Bolnicu nade'

U Općoj bolnici 29 medicinskih sestara i tehničara zasnovalo radni odnos

Hronika06.08.20, 09:32h

U Općoj bolnici 29 medicinskih sestara i tehničara zasnovalo radni odnos
Dobrodošlicu novim uposlenicima jutros je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, koji je kazao da od njih očekuje da se trude i vrijedno rade, da uče od starijih i iskusnijih kolega kako se najbolje radi taj humani posao

 

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ zaposlila je 29 medicinskih sestara/tehničara putem javnog oglasa. Njih 20 je raspoređeno na pojedina bolnička odjeljenja, a  medicinski kadar je popunjen sa još tri laboratorijska tehničara, dvije pedijatrijske i dvije ginekološko-akušerske sestre, te dva instrumentara u operacionoj sali.

 

Dobrodošlicu novim uposlenicima jutros je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, koji je kazao da od njih očekuje da se trude i vrijedno rade, da uče od starijih i iskusnijih kolega kako se najbolje radi taj humani posao.

 

 - Dolazite u teško vrijeme dok traje pandemija koronavirusa i ima dosta posla. Sada ste važan dio Opće bolnice, zdravstvene ustanove koju nazivaju  „Bolnicom nade“. Svojim radom, mladošću i energijom dajte doprinos njenom razvoju. Pazite jedni na druge i poštujte principe ove kuće - kazao je Gavrankapetanović, saopćeno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!