DAMIR NIKŠIĆ IZNIO UZNEMIRUJUĆE INFORMACIJE

Ko je stradao u Blažuju - migrant ili mladić iz Sarajeva? Izašao do pekare, imao rupu od metka na čelu i krvave dlanove...

Hronika29.07.20, 10:18h

Ko je stradao u Blažuju - migrant ili mladić iz Sarajeva? Izašao do pekare, imao rupu od metka na čelu i krvave dlanove...
zastupnik u Skupštini KS u svom postu navodi da raspolaže informacijama da je nastradao mladić iz sarajevskog naselja Otoka, koji je navodno izašao na nekoliko minuta ispred zgrade i potom nestao

 

 

Prije nekoliko dana u medijima je objavljena informacija da je u blizini migrantskog kampa u Blažuju, kod Sarajeva, pronađeno tijelo muškarca, a sumnjalo se da je riječ o migrantu.


Međutim, Operativni centar MUP-a KS ni tada, a ni kasnije nije potvrdio informaciju da se radi o migrantu. Objava Damira Nikšića na Facebooku baca boca svjetlo na ovaj slučaj i otvara dilemu ko je zaista stradao u Blažuju?


Naime, zastupnik u Skupštini KS u svom postu navodi da raspolaže informacijama da je nastradao mladić iz sarajevskog naselja Otoka, koji je navodno izašao na nekoliko minuta ispred zgrade i potom nestao.

 

U svojoj objavi Nikšić navodi:


- Vjerovatno ste čuli da je pronađeno beživotno tijelo dvadesetdvogodišnjeg mladića u blizini migrantskog kampa u Blažuju. Isprva su mislili da se radi o migrantu, ali ako su tačne informacije kojima raspolažem, riječ je o mladiću sa Otoke koji je navodno izašao na pet minuta u pekaru u prizemlju zgrade.


Kako čujem, član porodice koji je vidio i pregledao tijelo je izjavio da je imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove.


Ono što zbunjuje jeste to da je policija ponudila porodici da potpiše izvještaj u kojem piše da ga je udario voz. Porodica je, po onome što su meni komunicirali, odbila potpisati taj izvještaj.


Izgleda da ni autopsija nije urađena.


Da li neko ima više informacija o ovom slučaju?, napisao je Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još