U IŠČEKIVANJU ODLUKE

Tri moguća scenarija u novoj školskoj godini: Kako će se odvijati nastava od septembra?

Hronika28.07.20, 19:34h

Tri moguća scenarija u novoj školskoj godini: Kako će se odvijati nastava od septembra?
Prvi model predviđa povratak učenika u školske klupe uz iznimku učenika koji pripadaju ranjivim skupinama za koje bi se organizirala nastava na daljinu

 

 


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) intenzivno radi na pripremama za početak nove školske godine, a moguća su tri modela kako će se nastava na jesen odvijati.


Kako je priopćeno iz tog ministarstva, prvi model predviđa povratak učenika u školske klupe uz iznimku učenika koji pripadaju ranjivim skupinama za koje bi se organizirala nastava na daljinu.


Drugi model podrazumijeva da učenici sudjeluju u nastavi u školama povremeno, tako što bi se razredi podijele u skupine do 10 učenika koje bi naizmjenice išle dan za dan u školu ili prema drugom sličnom rasporedu.


Na taj način bi se učenicima omogućila nastava "uživo" u učionici koliko je god to moguće, a prioritet bi bilo optimalno korištenje fizičkih kapaciteta u školi uz primjenu svih epidemioloških mjera.


Nastava bi se u ovom modelu dijelom provodila u školama, a dijelom kod kuće putem učenja na daljinu, a pri tome bi svi imali pristup digitalnim materijalima i virtualnom okruženju za učenje i poučavanje.


U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije predviđen je treći model koji podrazumijeva nastavu na daljinu.


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a u suradnji sa školama i učiteljima i nastavnicima paralelno radi na pripremanju materijala za nastavu na daljinu ukoliko se pogorša epidemiološka situacija te se nastava bude izvodila prema drugom ili trećem modelu.


Pravodobnu i konačnu odluku o načinu izvođenja nastave, donijet će Stožer civilne zaštite ili županijska vlada u skladu s preporukama epidemiologa, priopćeno je iz Ministarstva.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!