predsjednik kantonalnog odbora naše stranke

Admir Bukva: Vlada KS je pred kolapsom, građani u panici, a što se tiče ostavke Mesihovića...

Front25.07.20, 15:12h

Admir Bukva: Vlada KS je pred kolapsom, građani u panici, a što se tiče ostavke Mesihovića...
Sredinom ovog mjeseca ostavku je, također iz zdravstvenih razloga, podnijela ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić. Na njenu poziciju još niko nije imenovan

 

Povodom ostavke Rusmira Mesihovića na mjesto ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo reagovao je Admir Bukva, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu:
„Ako je istina da je zdravlje ministra Mesihovića u takvom stanju da ne može nastaviti s radom, onda razlog njegove ostavke ne bih problematizovao. Ipak, iznenađuje neupućenost premijera Nenadića i njegova nespremnost da odgovori na ovakve izazove. On je jučer najavio povratak ministra Mesihovića na posao u ponedjeljak, a danas je ministar podnio neopozivu ostavku!

 

Sredinom ovog mjeseca ostavku je, također iz zdravstvenih razloga, podnijela ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić. Na njenu poziciju još niko nije imenovan.

 

U vrijeme neviđene ekonomske i zdravstvene krize Kanton je ostao obezglavljen za dva ključna ministarstva. Zahtijevamo hitno imenovanje ljudi koji će odgovarati građanima, jasno objasniti u kojem će pravcu djelovati i neće bježati od izazova. Ministrima koji su podnijeli ostavke želimo brzo ozdravljenje, ali i dok su bili na pozicijama pomaka u njihovim resorima nije bilo.

 

Ni rad ostalih ministarstava ne može se pohvaliti. Nedostaje interresorna komunikacija, pa se čak nesloga unutar Vlade prelijeva u javnost što kod građana izaziva paniku. Pojedini ministri SDA u Vladi KS, umjesto u hitnoj, izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima žele usvojiti u redovnoj proceduri. Time se dodatno prolongira zapošljavanje prijeko potrebnih 300 policajaca u Sarajevu. Nenadić nema odgovor. Njegova deklarativna podrška održavanju Povorke ponosa naišla je na osude pojedinih članova Predsjedništva SDA koji svoje ministre u Vladi KS pozivaju da se ograde od toga.

 

Ova Vlada je pred kolapsom. Ako se ne mogu uozbiljiti, neka vođenje Kantona prepuste onima koji to znaju - zaključuje se u saopćenju Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još