Puna mu usta terorista

DF o 'samoubilačkoj' politici Milorada Dodika: Mora pojasniti zašto opstruira zajedničku borbu SAD-a i BiH protiv terorizma

Front25.07.20, 14:51h

DF o 'samoubilačkoj' politici Milorada Dodika: Mora pojasniti zašto opstruira zajedničku borbu SAD-a i BiH protiv terorizma
DF poziva zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni enitetski interes RS-a

 

Milorad Dodik mora pojasniti građanima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma, smatraju u Demokratskoj fronti (DF).

 

- Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti.

 

Umjesto da potpiše taj Memorandum, Dodik je to pitanje poslao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, u nastojanju da opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma. To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, dok u stvarnosti opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma, što dovoljno govori o Dodikovom shvatanju geopolitike.

 

Pozivamo zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni enitetski interes RS-a. Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati sa ozbiljnim međunarodnim posljedicama, jer su u tome slučaju zterorizaštituzma proglasili za interes RS-a - saopćeno je iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još